To je to što me zanima!

Novinar Saša Leković izabran za novog predsjednika HND-a

Inače slobodni novinar, Saša Leković u drugom je krugu osvojio 46 glasova svih članova skupštine HND-a te tako postao novi predsjednik društva na četiri godine
Vidi originalni članak

Saša Leković novi je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva. U drugom je krugu dobio više glasova od novinarke Novog lista Ane Raić Knežević koja je osvojila 35 glasova, 11 manje nego Leković. 

Za mjesto predsjednika HND-a bilo je uz dvoje navedenih još šestero kandidata: Anton Filić, novinar Večernjeg lista, Nikola Kristić, urednik HTV-a, umirovljeni novinar Gojko Marinković, Tomislav Galović, urednik portala dalje.com te slobodna novinarska Nataša Škaričić koja je svoju kandidaturu povukla nekoliko sati prije početka skupštine. 

- Funkcija mi nije cilj nego sredstvo da pomognem HND-u, izjavio je novi predsjednik Saša Leković, najavivši u svome programu da će kao predsjednik predlagati potrebne zakonske izmjene koje se odnose na novinarsku profesiju, poraditi na broju članova društva, pokrenuti nove novinarske radionice, međunarodne projekte, poraditi na osnivanju Muzeja novinarstva i Centra za zaštitu javnog govora. Najavio je i da će odmah sjesti i porazgovarati s predsjednikom Sindikata novinara Hrvatske i protukandidatom Antonom Filićem, ali je i obećao da će na kraju svakog mjeseca o svom radu podnositi izvještaj Izvršnom i Središnjem odboru te svim članovima Društva, piše Večernji list.

- Podnijet ću izvještaj već za svibanj, a dogodi li se da na moje izvještaje bude prigovora, kritika, koje će pokazivati da dobro ne radim svoj posao, sam ću ponuditi ostavku, obećao je Leković

Za potpredsjednike HND-a izabrani su Slavica Lukić, novinarka Jutarnjeg lista i Denis Romac, novinar Novog lista.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • deniro2 26.04.2015.

    saša..bas lepo ime.Pametnom dosta

Komentiraj...
Vidi sve komentare