To je to što me zanima!

Novinski izdavači: HRT-u treba nula sekundi reklama

Udruga novinskih izdavača pobunila se protiv novog prijedloga zakona o HRT-u. I prije zakona, Veljko Jančić i 19 honoraraca dobili su otkaze...
Vidi originalni članak

Novim prijedlogom Zakona o HRT-u nastavit će se agonija naše medijske industrije. Nastavlja se upletanje države u tržišnu utakmicu. Udruga novinskih izdavača pri HUP-u zahtijeva da se na HRT-ovim programima ukine komercijalno vrijeme. Dakle, nula sekundi reklama, izjavio je u javnoj raspravi u Novinarskom domu Marjan Jurleka. Istaknuo je da je HRT jedan od najvećih nakladnika na svijetu. Dobiva od dva do četiri puta više BDP-a nego u drugim zemljama i ima više prostora za oglašavanje od bilo koje druge javne televizije.
- Javna televizija uništava medijsko tržište i nastavit će ako se prihvati ovakav zakon - rekao je Jurleka. Sudionici u raspravi složili su se kako predloženi nacrt zakona ne jamči političku neovisnost i samostalnost javne televizije, već političku kontrolu.

VELJKO JANČIĆ I 19 HONORARACA DOBILI OTKAZE
I prije novog zakona, na HRT-u su počeli otkazi. Večernji list koji piše da je Veljko Jančić, koordinator emisije Hrvatska uživo, dobio otkaz s 19 honoraraca. U toj emisiji nedavno je emitiran prilog o stanu Jadranke Kosor. Jančića neki prozivaju i zbog navodnih malverzacija s novcem, odnosno sklapanja fiktivnih ugovora. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • drug Tito_1 01.04.2010.

    ma ukinut to!

Komentiraj...
Vidi sve komentare