To je to što me zanima!

Novo cjepivo stiglo je u Rijeku

Stiglo je 4700 doza za područje Primorsko-goranske županije. "To je cjepivo napravljeno oprobanom tehnologijom na bazi antigena koji izaziva imuno reakciju", istaknuo je Rončević
Vidi originalni članak

Novo proteinsko cjepivo Nuvaxovid proizvođača Novovax stiglo je u petak u Rijeku, te s njime sutra počinje cijepljenje, izvijestio je glavni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Dobrica Rončević.

Stiglo je 4700 doza za područje Primorsko-goranske županije. "To je cjepivo napravljeno oprobanom tehnologijom na bazi antigena koji izaziva imuno reakciju", istaknuo je Rončević.

NARUČENO 198 TISUĆA DOZA Novim proteinskim cjepivom cijepilo se tek dvadesetak ljudi

Cijepljenje tim cjepivom bit će omogućeno u subotu u NZJZ-u u Rijeci, a od ponedjeljka i u ispostavama Zavoda po županiji.

Novo cjepivo je važno jer se proširuje spektar cjepiva, rekao je. Ne može se kombinirati s drugim cjepivima već služi isključivo za vakcinaciju s dvije doze i nije predviđeno za booster dozu, naveo je.

Rončević je istaknuo da je bitno nastaviti s cijepljenjem, kako bi se stečeni imunitet što manje bazirao na riziku oboljenja i hospitalizacije.

DANAS 3.250 POZITIVNIH Stožer: Kreće cijepljenje proteinskim cjepivom, razmatra se dodatno popuštanje mjera

"Trebamo se pripremiti za neizvjesno razdoblje najesen, jer je nemoguće pretpostaviti kakva varijanta virusa će se pojaviti", naglasio je Rončević.

Idi na 24sata

Komentari 1

Komentiraj...
Vidi sve komentare