To je to što me zanima!

Novo pravilo Jadrolinije stvara probleme: 'Psi teži od 8 kila ne mogu se voziti katamaranom...'

Problemi su za vlasnike većih pasa sa zadarskih otoka. Tko je s otoka Zverinca ili s Molata, ako u ponedjeljak navečer ode u Zadar može se vratiti na otok tek u četvrtak jer jedino tada voze trajekti
Vidi originalni članak

Od prošlog je mjeseca novo pravilo brodara Jadrolinije da veliki psi ne smiju na katamaran. Prije su psi smjeli u posebnim boksovima biti na palubi katamarana. No, po prijavi i izlasku Veterinarske inspekcije, Jadrolinija je dobila zabranu na brzim brodovima prevoziti velike kućne ljubimce, teže od osam kilograma, prenosi Radio Zadar

IZAZVAO ODUŠEVLJENJE VIDEO Splićane očarao prizor u trajektnoj luci! Velebni kruzer poslao poruku gradu: 'Vrime je'

Zakon o zaštiti životinja i sigurnosna pravila prijevoza na katamaranima se kose. Životinja bi trebala biti vani uz pratnju vlasnika, a vlasnici to ne smiju zbog sigurnosti.

- S obzirom da trenutačno ne postoje tehničke mogućnosti za smještaj bokseva na našim brzim brodovima, morali smo donijeti odluku o nemogućnosti prijevoza velikih životinja težih od 8 kila - potvrdili su iz Jadrolinije za Radio Zadar.

NEOBIČAN SLUČAJ Radnik u Splitu dobio lukom u glavu, pa završio na hitnoj: 'Ne bacajte smeće s balkona!'

Mali psi i dalje smiju biti u posebnim torbama u salonu katamarana. 

Problemi su za vlasnike većih pasa sa zadarskih otoka. Tko je s otoka Zverinca ili s Molata, ako u ponedjeljak navečer ode u Zadar može se vratiti na otok tek u četvrtak jer jedino tada voze trajekti. Problem je to i za sve one koji odlaze u Zadar na jedan dan, primjerice cijepiti psa.

 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • neidemdalje 18.10.2023.

    pa moj pekinezer ima 9 kg...

  • Zagy91 18.10.2023.

    A na trajekt se neće moći s težim od 14 kg nego će trebati poseban remorker za njih😂

  • area 62 18.10.2023.

    A ništa onda ga izgladniš i važeš doma, dok ne dođe u nižu kategoriju 😆🐶

Komentiraj...
Vidi sve komentare