To je to što me zanima!

Novo ročište protiv banaka: One traže isključenje javnosti

U petak bi se na zagrebačkom Trgovačkom sudu trebali ispitati svjedoci. Na prvom je ročištu sudac Radovan Dobronić sve stranke pozvao da razmisle o nagodbi
Vidi originalni članak

Na zagrebačkom Trgovačkom sudu trebala bi se nastaviti parnica protiv osam banaka koje je zbog valutne klauzule u švicarskim francima i jednostrane promjene kamatne stope tužila udruga Potrošač, javlja HRT

U petak bi se trebali ispitati svjedoci, a predstavnici banaka traže da se ročište zatvori za javnost.  

Radovan Dobronić na prvom je ročištu prošlog tjedna ustvrdio da bi primjena valutne klauzule trebala biti iznimka, a ne pravilo te da se postavlja pitanje opravdanosti uvođenja tog instrumenta u vrijeme dok je kuna bila stabilnija od franka i eura. 

Predstavnicima banaka poručio je da moraju objasniti pravni i poslovni razlog koji bi opravdao vezivanje kredita za druge valute.

Sudac je stranke pozvao da razmisle o nagodbi.  

Inače, tužene su Zagrebačka, Privredna, Erste, Raiffeisenbank, Hypo Alpe-Adria-Bank, OTP, Splitska i Sberbank (bivša Volksbank)

Idi na 24sata

Komentari 18

  • VitoNovoselić 08.03.2013.

    oteto prokleto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to smo i četnicima govorili

  • trlababalan99 08.03.2013.

    Ne žele banke da u javnost dođu svinjarije koje su radile...al sve to dođe na svoje! Svaki zločinac se pokriva po glavi dok ga privode na sud tako i banke!

  • denderius 08.03.2013.

    bankari i odvjetnici,,,ekipa za uništavanje

Komentiraj...
Vidi sve komentare