To je to što me zanima!

Novo suđenje Jašareviću za napad u Sarajevu 16. rujna

Mevlid Jašarević i ostali su se optužnicom od 25. travnja ove godine teretili za kazneno djelo organiziranje terorističke skupine u vezi s kaznenim djelom terorizam
Vidi originalni članak

Postupak pred Žalbenim vijećem Suda BiH protiv srbijanskog državljanina Mevlida Jašarevića započet će 16. rujna ove godine, javlja agencija Anadolija. Žalbeno vijeće je prošlog tjedna poništilo presudu od 6. prosinca prošle godine, kojom je Jašarević proglašen krivim te su ga osudili na kaznu zatvora od 18 godina zbog napada na američku ambasadu u Sarajevu 28. listopada 2011. godine.

Mevlid Jašarević i ostali su se optužnicom od 25. travnja ove godine teretili za kazneno djelo organiziranje terorističke skupine u vezi s kaznenim djelom terorizam. Jašarević je 28. listopada 2011. godine kalašnjikovom pucao na zgradu Ambasade SAD-a u Sarajevu. Tijekom 50 minuta ispalio je 105 metaka iz automatske puške, dok je grad bio u blokadi gotovo cijeli dan.

Američko ministarstvo pravosuđa također je podiglo optužnicu protiv Jašarevića, koja se sastoji od deset točaka. Ako ga osude po svim točkama optužnice, Jašarević bi dobio više od 100 godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Ahileja 19.07.2013.

    Čudno je to danas pravosuđe. Krivično djelo prenašano uživo na televiziji a sud nezna kako presuditi.

  • emma123 19.07.2013.

    opet postavljam pitanje, zašto sami muslimani ne rješe te zatucance između sebe, kada se već toliko pozivaju na svetost svoje vjere

  • cassini 18.07.2013.

    eto - to su nam istočni susjedi sa kojima mi moramo imat dobre odnose....

Komentiraj...
Vidi sve komentare