To je to što me zanima!

Novozaraženi muškarac stigao u Zagreb zrakoplovom, u tijeku je potraga za ostalim putnicima

Novozaražena osoba je mlađi muškarac koji radi u SAD-u. Po dolasku u Hrvatsku testiran je zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar'.Tamo je potvrđeno da je zaražen korona virusom...
Vidi originalni članak

Nakon četiri dana bez novih slučajeva zaraze jučer je u Hrvatskoj jedna osoba bila pozitivna na koronavirus. Novozaražena osoba je mlađi muškarac koji radi u SAD-u. Po dolasku u Hrvatsku testiran je zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar'.

Tamo je potvrđeno da je zaražen korona virusom.

On je u Hrvatsku stigao zrakoplovom, a Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a potvrdio je Tportalu kako im je dostupan popis putnika te kako epidemiolozi pokušavaju stupiti s njima u kontakt.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je kako još ne namjerava proglasiti kraj epidemije. 

JOŠ NIJE KRAJ EPIDEMIJE Beroš: 'Možda dođe do 2. vala'

- Kriteriji između ostalog uključuju broj oboljelih i hospitaliziranih. Ovo je nova bolest i ne znamo sve okolnosti. Možda dođe do drugog vala, možda, ne. Moramo biti spremni i oprezni. Opreza nikada dosta i zato još ne namjeravamo proglasiti kraj epidemije - rekao je ministar Beroš i dodao kako svatko tko dolazi u Hrvatsku može donijeti virus sa sobom.

Izjavio je kako se zdravstveni sustav prilagođava nakon reaktivacije. 

- Uveli smo nove smjene, rad nedjeljom i napravili sve da nadoknadimo zaostatke. Što se tiče prekovremenih, svi sati koji su bili ordrađeni, moraju biti plaćeni - rekao je Beroš te komentirao serološka testiranja koja su pokazala da je virusom zaraženo dva posto stanovništva te poručio kako je pravo pitanje hoće li antitijela biti stalno prisutna.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 68

  • BarunMunchausen 08.06.2020.

    Znači da je 90 000 pokupilo virus a 2000 i kusur je uhvaćeno. Pa je zbog ovog nastala takva strka. Smrtnost 0,1 posto. Ajte sad malo o izborima i lopovima da nam ne bude dosadno.

  • BarunMunchausen 08.06.2020.

    Da nisu testirali ovog opet smo mogli biti bez zaraženih.

  • 07.06.2020.

    Trebalo bi na aerodromu uvesti karanteni za putnike .

Komentiraj...
Vidi sve komentare