To je to što me zanima!

Strani medij: "Kanađanin Tim je u bazenu s morskim psima"

Strani mediji ponovno se bave Hrvatskom. Utjecajni švicarski dnevnik Neue Zurcher Zeitung objavio je priču pod naslovom "Kanađanin u hrvatskom bazenu s morskim psima"
Vidi originalni članak

Strani mediji ponovno se bave Hrvatskom. Utjecajni švicarski dnevnik Neue Zurcher Zeitung objavio je priču pod naslovom "Kanađanin u hrvatskom bazenu s morskim psima". Pišu da je uspješni i politički neiskusan biznismen iz Kanade iznenada došao u Hrvatsku kako bi zemlju izvukao iz krize.

- Orešković za lošu gospodarsku klimu optužuje neučinkovitu birokraciju i kolebljivu poreznu politiku. Drugi problem u hrvatskoj je gubitak stanovništva tj. odljev mladih stručnjaka. Prema jednom ispitivanju, ove godine će 4.000 hrvatskih IT-stručnjaka tražiti u inozemstvu bolje uvjete rada - piše NZZ. 

Njemački Frankfurter Algemeine Zeitung bavi se pak prepucavanjima u vladjaućoj koaliciji. Ističu da je odnos između premijera i njegova prvog zamjenika Karamarka napet. 

- Osim novih izbora, koji bi se mogli održati već u rujnu, nagađa se i o brzoj promjeni vlade. HDZ bi nakon kongresa u svibnju mogao HNS-u ponuditi koaliciju. Ljevica se uzda u diskreditaciju sadašnje vlade u međunarodnim krugovima i uspoređivanje Hrvatske s Mađarskom i Poljskom - piše FAZ.

Oni su spomenuli i kako u Hrvatskoj i dalje traje ideološki rat i rasprave i fašistima i antifašistima. 

 

Idi na 24sata

Komentari 191

  • Lun@ 777 13.05.2016.

    Ma nije valjda da smo i strancima interesantni, ili nam se potajice smiju. Složila bih se da je g. Orešković okružen morskim psinama, teško da će tu moći još dugo izdržati. No najbolje je da da ostavku i da se rapišu novi izbori

  • patagonija1 13.05.2016.

    A meni se čini, da je i sam neke vrste morskog psa. Samo nije ravan domačim

  • Čavoglavi Hrvat 13.05.2016.

    Ja mislim da ste krivo preveli taj švicarski dnevnik. Sigurno su pisali kako ih uskoro prestizemo i postajemo nova Svicarska i jedna od najbogatijih zemalja Europe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare