To je to što me zanima!

O pritvoru bolesnog Merčepa odlučit će sudac u ponedjeljak

Tomislav Merčep je u prisustvu odvjetnika kratko iznio obranu u kojoj je porekao krivnju. Sumnjiči ga se da je od listopada do prosinca 1991. nardio ubijanje civila
Vidi originalni članak

Tomislav Marčep u ponedjeljak će ponovo dovesti pred istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu, koji će odlučiti o njegovu eventualnom pritvaranju. Uz prisustvo odvjetnika Marka Ujevića kratko je iznosio obranu u kojoj je porekao krivnju. Sudac mu je u petak odredio zadržavanje zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog teških okolnosti djela. Odveden je u Bolnicu za osobe lišene slobode zbog teškog zdravstvenog stanja. Sumnjiči ga se da je kao savjetnik ministra unutarnjih poslova i zapovjednik Jedinice pričuvnog sastava MUP-a od listpoda do prosinca 1991. godine naredio mučenje i ubijanje civila u Zagrebu i Pakračkoj Poljani.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Srbin saša 12.12.2010.

    Šta tu ima da se odlučuje i to vađenje na bolest..on ima bar pravo na bolest, a one koje je pobio to nemaju!

  • rođin rođo1 12.12.2010.

    pitam se samo dali za ovaj naš antihrvatski narod postoi i jedan branitelj za kojeg će reći da je nevin i da nije zločinac.peava je šteta što srbi nisu sve poklali i popalili,pa bi ste se bar imeli čemu veselit.

  • andraš 12.12.2010.

    Samo neka trune u zatvoru, tamo mu je i mjesto. U državi rat, a oni "heroji" ubijaju civile okolo, dični hrvatine! I onda meni netko kaže kako su takvi branili Hrvatsku...moš mislit! Hrvatsku su branili moj otac i ostali koji su pucali na agresora i koji nisu ubili niti jednog civila, a oni koji su u ratu puške okretali prema civilima, oni su oblatili Hrvatsku! I neka trune u zatvoru, zbog takvih krvoloka je bačena mrlja na pobjedu u domovinskom ratu. Plus i to što je očiti ratni profiter, i to neka mu uđe u optužnicu. Moj se otac iz rata vratio sa odlikovanjem, a ovaj se vratio sa nekoliko stanova i punim džepovima novaca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare