To je to što me zanima!

Linić o sucu: Jadnik ne želi raditi, želi ići na godišnji odmor

Ministar financija je komentirao odluku suca Mislava Kolakušića da zatraži ocjenu ustavnosti Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi
Vidi originalni članak

Odluku suca Trgovačkog suda Mislava Kolakušića da odgodi sutrašnje ročište za sklapanje predstečajne nagodbe za Dalekovod i zatraži ocjenu ustavnosti Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi komentirao je ministar financija Slavko Linić koji je rekao da je on samo pokazao koliko je neodgovoran i kolika je pravna nesigurnost za svakoga u Hrvatskoj.

Linić je, uz napomenu da su mnogi suci već prihvatili prijedloge predstečajne nagodbe, napao Kolakušića. 

- Ako je moralan, mogao je podnijeti na vrijeme zahtjev za ispitivanje ustavnost ovakvih postupaka, jer je zakon donesen još u prosincu -  rekao je Linić koji smatra da među sucima ima onih kojima teško pada da ne prihvaćaju da se stečaj vodi po 15 godina i koji sebi dozvoljavaju da rade što hoće, piše Večernji list.

'Ako se ostali suci povedu za njim obustavit ćemo sve postupke'

Rekao je i da je zgrožen, te da su angažirali preko 500 ljudi i potrošili puno truda i vremena, a da je sudac sve odbacio jer mu je teško čitati predmet. 

- On je zgrožen da su svi ostali, 15 tisuća dokumenata izradili, a sad on jadnik, neće raditi, jer ne želi donijeti odluku o 15 tisuća stranica materijala - zaključio je ministar koji nije znao reći hoće li se ova odluka odnositi na sve druge predstečajne nagodbe pokrenute po ovom zakonu. 

- Ako se svi ostali suci sutra povedu za ovakvom odlukom, mi ćemo obustaviti sve ostale postupke. To je tragedija, jer ostaje pitanje što ćemo s tim tvrtkama. Obustavit ćemo predstečajne nagodbe i opet otvoriti blokade i opet dozvoliti da se svaki vjerovnik brine o sebi - rekao je Linić koji je na kraju zaključio da je sudac ovu odluku donio sad kako bi mogao na godišnji odmor. 

Idi na 24sata

Komentari 132

  • La Vanda 23.07.2013.

    Je li Jadnik Milanović još uvijek na odmoru, dok visoki napon Dalekovoda trese Hrvatsku čiji je Zoka slučajni-stečajni premijer ? Ili će Slavkec tražiti da jadnik prekine "zasluženi" odmor?

  • Putschi 23.07.2013.

    Sudac nije mogao podnjet taj usran zahtjev u Prosincu jer je vjerojatno bio u Austriji na skijanju ili na Maledivima sunco jaja !

  • dedek56 23.07.2013.

    netko skužio predstečajnu pljačku,ha sliniću????

Komentiraj...
Vidi sve komentare