To je to što me zanima!

Interpol je raspisao crvenu tjeralicu za J. Assangeom

Bivši šef kanadskog premijera Tom Flanegan rekao je kako bi Barack Obama trebao ucijeniti glavu Assangea. Interpol ga traži zbog silovanja u Švedskoj
Vidi originalni članak

Tom Flanagan, politolog i bivši šef ureda kanadskog premijera Stephena Harpera, pozvao je na ubojstvo Juliana Assangea na CBS televiziji. Šokirao je izjavom da Barack Obama, kao predsjednik SAD-a, treba 'ucijeniti glavu Assangea ili poslati bespilotnu letjelicu na njega. 

Assangea traže zbog silovanja, nitko ne zna gdje je

Zbog brojnih napada hakera na stranicu WikiLeaks, na nju se u srijedu više ne može ući. Interpol je raspisao crvenu tjeralicu za šefom Julianom Assangeom (39) zbog navodnog silovanja u Švedskoj. Poslali su obavijest da ga traže 188 zemlji. Assange tvrdi da je riječ o 'mazanju očiju', piše The Sun. Nitko ne zna gdje je.

The New York Times postavio je pitanje čitateljima treba li Assangea optužiti za špijunažu. 

Indija i Pakistan u nuklearnom ruletu

Visoki pakistanski dužnosnici odbacili su strahove vezane za sigurnost nacionalnog nuklearnog oružja.

- Sve bitne zemlje, uključujući SAD, pokazale su da su zadovoljne sa sigurnosti nuklearnih dobara - rekao je ministar Qamar Zaman Kaira. 

Jedan od posljednje objavljenih tajnih dokumenata na WikiLeaksu govori kako je američka američka veleposlanica u Pakistanu Anne Patterson izrazila zabrinutost što visokoobogaćeni uran godinama stoji kod starog nuklearnog reaktora u Pakistanu, a od tog materijala može se napraviti i nuklearna bomba. 

Glasnogovornik Abdul Basit dodao je kako Pakistan ima 'velikog iskustva u rukovanju s nuklearnim stvarima'. U drugim dokumentima govori se o nervozi među diplomatima zbog utrke u naoružanju među Indijom i Pakistanom, piše CNN. Američki veleposlanik u New Delhiju upozorio je State Department da bi Indija 'zaigrala nuklearni rulet' ako se odluči odgovoriti na vojne prijetnje Pakistana. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • jascx 03.12.2010.

    amerika, dvolična da je Assange iznio Iranske tajne sigurno nebi dizali prašinu oko njega i veličali bi ga .Amerika stvarno ste nisko pali:/Živjela demokracija!!

  • nefer 02.12.2010.

    ovo me potseca na najcrnije doba McCartizma

  • regan 02.12.2010.

    ubi ubi čifuta

Komentiraj...
Vidi sve komentare