To je to što me zanima!

'Obama će zaratiti s Iranom': Ovako je Trump govorio 2011.

Većina analitičara smatra da su napetosti na Bliskom istoku na svom vrhuncu, a društvenim mrežama širi se Trumpov status iz 2011. kada je napisao da će 'Obama sigurno pokrenuti rat s Iranom'
Vidi originalni članak

Iran nikada nije dobio rat, ali nikada nije poražen u pregovorima, napisao je na Twitteru američki predsjednik Donald Trump, i to mu je prvo obraćanje javnosti nakon američkog napada dronom na konvoj s iranskim generalom koji je na kraju ubijen u akciji.

SUKOB JE NEIZBJEŽAN Kakav bi bio rat između Irana i Amerike - Totalno uništenje!

Većina analitičara smatra da su napetosti na Bliskom istoku na svom vrhuncu, a društvenim mrežama širi se Trumpov status iz 2011. kada je napisao da će 'Obama sigurno pokrenuti rat s Iranom, ako bude ponovno izabran'.

Prije Trumpa svoj je stav o američkom napadu dronom iznio američki državni tajnik Mike Pompeo u izjavi za CNN.

On je poručio da je američka administracija na temelju obavještajnih podataka donijela odluku o zračnim napadima na Kusema Sulejmanija te da je ubijeni iranski zapovjednik aktivno pripremao neposredni napad na regiju.

IRAN PRIJETI ODMAZDOM Na rubu rata: Ovo je general čije je ubojstvo naredio Trump

- Odluka o pokretanju zračnih napada spasila je mnoge američke živote. Na desetke, ako ne i stotine života Amerikanaca bilo je ugroženo zbog prijetnji nesposrednih napada u koje je bio umiješan Sulejmani, poručio je.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 04.01.2020.

    Strah me ovoga čovjeka,mislim da on nije normalan

  • cicinakitu 04.01.2020.

    Iran je skroz drugacija zemlja od svih arapskih do sada, i civilizacijski i kulturno, atomska sila, u neposrednom susjedstvu kine, sa solidnim vezama sa kinom. Kina sigurno ne zeli rat u svom susjedstvu, a ako dodje do njega, ulazi i kina i rusija, a mozda i ludi koreanac. Iako bi amerika izvukla daleko deblji kraj, sumnjam da se ikome da ratovati u doba daljinskih i dronova...malo ce rezati jedni na druge i proci ce vrijeme....a rusenje vlasti u iranu ameri mogu odraditi kao u svim zemljama gdje su to uradili...

  • VOLBEAT 03.01.2020.

    pazi se nakvarcana mrkvice...Iran je tvrd orah, mogao bi polomiti zubalo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare