News

Komentari 15

'Obama će zaratiti s Iranom': Ovako je Trump govorio 2011.

'Obama će zaratiti s Iranom': Ovako je Trump govorio 2011.

Većina analitičara smatra da su napetosti na Bliskom istoku na svom vrhuncu, a društvenim mrežama širi se Trumpov status iz 2011. kada je napisao da će 'Obama sigurno pokrenuti rat s Iranom'

Iran nikada nije dobio rat, ali nikada nije poražen u pregovorima, napisao je na Twitteru američki predsjednik Donald Trump, i to mu je prvo obraćanje javnosti nakon američkog napada dronom na konvoj s iranskim generalom koji je na kraju ubijen u akciji.

Većina analitičara smatra da su napetosti na Bliskom istoku na svom vrhuncu, a društvenim mrežama širi se Trumpov status iz 2011. kada je napisao da će 'Obama sigurno pokrenuti rat s Iranom, ako bude ponovno izabran'.

Prije Trumpa svoj je stav o američkom napadu dronom iznio američki državni tajnik Mike Pompeo u izjavi za CNN.

On je poručio da je američka administracija na temelju obavještajnih podataka donijela odluku o zračnim napadima na Kusema Sulejmanija te da je ubijeni iranski zapovjednik aktivno pripremao neposredni napad na regiju.

- Odluka o pokretanju zračnih napada spasila je mnoge američke živote. Na desetke, ako ne i stotine života Amerikanaca bilo je ugroženo zbog prijetnji nesposrednih napada u koje je bio umiješan Sulejmani, poručio je.

Najčitaniji članci