To je to što me zanima!

Barack Obama: Zbog sporog oporavka su glasači frustrirani

Američki predsjednik se obratio javnosti prvi put nakon kongresnih izbora na kojima su republikanci pobijedili demokrate. Obama kaže da su shvatili poruku glasača
Vidi originalni članak

Ja, ali i svi u Washingtonu trebamo napraviti bolji posao, rekao je u srijedu američki predsjednik Barack Obama i tako komentirao rezultate izbora na kojima su prema neslužbenim rezultatima republikanci pobijedili demokrate. Na glasovanju za svih 435 mjesta u Predstavničkom domu Kongresa, republikanci su osvojili 234 mjesta, demokrati 180, a rezultat za 21 mjesto još nije odlučen. U glasovanju za 100 mjesta u Senatu, demokrati su zadržali minimalnu većinu s 51 mjestom.

- Svjesni smo da glasači nisu zadovoljni i da su frustrirani tempom kojim se odvija ekonomski oporavak. To smo shvatili i moramo dati sve od sebe kako bi vidjeli što možemo napraviti bolje - rekao je Obama. Dodao je i kako vjeruje da će do napretka doći i to ne zato što su oni "ponosni demokrati ili ponosni republikanci, nego zato što su ponosni Amerikanci". 

- Zadnje dvije godine smo napravili napredak, ali očito ga većina ljudi još nije osjetila. Kao predsjednik preuzimam odgovornost za to - rekao je Obama. Nada se i da će republikanci i demokrati surađivati te se zajedno usredotočiti na posao i budućnost. 

- Znam da to neće biti lako i znam da nećemo moći premostiti sve razlike - kaže Obama. Rekao je ipak kako je spreman poslušati sugestije o reformama. 

- Ako republikanci misle da imaju ideje kako unaprijediti zdravstveni sustav, rado ću ih razmotriti - rekao je. Na pitanje novinara kako je osobno doživio poraz na izborima rekao je 'loše' i 'teško', a priznao je i da je 'potučen'. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • eva_17 04.11.2010.

    on je meni osobno simpatičan i drag a amerikanci ne mogu očekivat tako brz oporavak amerike neka dođu kod nas vidit šta je kriza

Komentiraj...
Vidi sve komentare