To je to što me zanima!

Obama i Merkel su zaprijetili još oštrijim sankcijama Rusiji

Merkel i Obama su istaknuli kako bi sljedeći korak bio uvođenje sankcija na neke dijelove ruske ekonomije ili vojni sektor. Konferenciju su održali u Bijeloj kući
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama i njemačka kancelarka Angela Merkel u petak su održali zajedničku konferenciju za medije ispred Bijele kuće.

Zaprijetili su Rusiji oštrijim sankcijama, ukoliko službena Moskva ne promijeni svoj stav prema Ukrajini, piše BBC

- Nećemo imati drugog izbora nego nastaviti s dodatnim, oštrijim sankcijama, ako Rusija bude ometala predsjedničke izbore u Ukrajini koji će se održati 25. svibnja - rekao je Obama.

- Nove sankcije su neizbježne - složila se Merkel s američkim predsjednikom. 

Merkel i Obama su istaknuli kako bi sljedeći korak bio uvođenje sankcija na pojedine dijelove ruske ekonomije ili vojni sektor. Merkel se izjasnila kako ne daje prednost sankcijama u dijelu ekonomije, no spremna ih je primijeniti. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • SuskoBale 04.05.2014.

    Do sada su u rjesavanju kriza uvijek posezali za bombama. Mora da je nestalo municije, cim ne upotrebljavaju taj "najdemokratskiji" recept.

  • no_country_for_old_men 04.05.2014.

    e baš se putko uplašio...mož misliti tog straha

  • Ahileja 03.05.2014.

    Pokazivanje mišica i najave sankcija umjesto razgovora i diplomacije, može samo pogoršati stanje i stvoriti nesagledive probleme s plinom u predstojećoj zimi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare