To je to što me zanima!

Obama pobijedio McCaina u zadnjoj debati prije izbora

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
McCain je Obamu napadao i zbog poznanstva s radikalom iz '60-ih Billom Ayersom i prigovarao da je rasipnik, no 58 posto birača je bilo za Obamu
Vidi originalni članak

Republikanski kandidat za američkog predsjednika John McCain i demokrat Barack Obama u svojoj su se posljednoj TV debati uoči izbora 4. studenoga žestoko sporili oko rješavanja ekonomske krize, poreza, energetske politike, karaktera i drugih pitanja. Senator McCain (72), koji u anketama zaostaje za Obamom (47), imao je očekivano agresivan nastup, no kao i u prethodne dvije debate, niti jedan kandidat nije nanio neki odlučujući udarac protivniku, niti je načinio veći gaf, tako da se ne očekuje da debata promijeni dinamiku utrke. U CNN-ovoj kontrolnoj skupini neodlučnih birača, 58 posto je ocijenilo da je pobjednik TV debate Obama, a 31 posto McCain. U raspravi o gospodarskoj krizi, oba su se kandidata složila u ocjeni da vladinih 700 milijardi dolara za sanaciju financijskog sektora nije dovoljno.
Obama je stalno povezivao McCainovu politiku s onom nepopularnog predsjednika Georgea W. Busha, na što mu je McCain u jednom trenutku uzvratio "ja nisam predsjednik Bush. Ako ste se željeli kandidirati protiv njega, trebali ste to učiniti prije četiri godine".
Na poticaj voditelja Schieffera, kandidati su se međusobno napadali zbog vođenja negativne kampanje, pri čemu je McCain isticao da Obama troši nezapamćena sredstva za TV oglase protiv njega, dok je Obama ustvrdio da su McCainovi TV oglasi "100 posto negativnog karaktera".
Također su ocjenjivali suparničke potpredsjedničke kandidate, pri čemu je Obama izbjegao kritizirati Sarah Palin, dok je McCain našao dosta zamjerki Joe Bidenu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • maya0007france 16.10.2008.

    cista propaganda ..... sumnjam u kapacitet Barack Obama-e koji namjerava globalizirati \"asistenciju\" siromasnog sloja amerikanaca s ne znam kojim budget-om te koji ce odvesti USA do bankrota .... Mc Cain bi uspio stagnirati krizu jer zna kako svijet funkcionira ..... nego nije samo novac u pitanju ....pitam se ja (nakon sto sam cula par izjava od B.Obama-e) on se \"proziva\" novim zastitnikom crnaca. Ok. A sta nas ceka bijelce onda?... Osjecam val \"bratstvo i jedinstvo\" iz USA koji ce u kontaktu s \"rasizmom\" koji DOLAZI (polako ali sigurno) iz bivsih teritorija URSS-a poci u jogurt ..... teska vremena se anonciraju .... budemo razglabali za 10-tak godina ..... kada ce se \'barikade odredjenih skupina porijeklom iz afrike\" dizati u zemljama gdje bismo se najmanje ocekivali.... ljubav da bi funkcionirala mora ici u 2 smjera ..... znaci nase \"bratstvo i jedinstvo\" da bi funkcioniralo trebalo je biti uceno i tim narodima ......

Komentiraj...
Vidi sve komentare