To je to što me zanima!

Obama: Privatnost se mora bolje štititi, ali nadzor ide dalje

Obama traži od Kongresa da naprave nezavisnu grupu koja će zastupati javne interese i koja će odlučivati o programima nadzora i kontrolirati obavještajce
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama rekao je kako se mora "obuzdati" korištenje podataka koje su prikupile američke obavještajne službe te da se moraju poštovati ljudske slobode, piše BBC

U svom je govoru u petak Obama istaknuo kako su američke obavještajne službe spriječile mnoge terorističke napade kako u SAD-u tako diljem svijeta. Ipak, pohranjivanje podataka omogućuje i zloupotrebu, priznaje predsjednik SAD-a. 

Obama je također obećao da Amerika više neće nadzirati komunikaciju čelnika zemalja koje su njihovi saveznici. Obama je naglasio i kako se neće ispričati za učinkovitost operacija obavještajnih službi.

- U radu obavještajnih službi nije bilo kršenja zakona - rekao je Obama.

Amerika će, dakle, i dalje nastaviti sa špijunažom, no Obama traži od Kongresa da naprave nezavisnu grupu koja će zastupati javne interese i koja će odlučivati o programima nadzora i kontrolirati obavještajne službe. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 19.01.2014.

    Obama je samo lutka lobija i ostalih velikih igraca!

  • miko2312 19.01.2014.

    pa sta neka prisluskuje, dobro je reko, tako mozemo sprjecit teroriticke napade, a za sta oni mogu zloupotrjebit moj razgovor s mamom i poruku koju posaljem prijatelju hahahaha, neka samo spijunira neka prati, a podatke s kreditnih kartica ako ih i uvati sigurno nece pokrast pare jer siguran sam da imaju novaca......neka samo prate ja sam uz njih, da nisu pratili korejce mozda bi vec korejci bombardirali cjelu zemlju koliko je onaj kreten idiotski korejski predsjednik lud :D:D:D ovako su ga otkrili na vrjeme i objavili to i sprjecili :)))

  • deda mikhael 18.01.2014.

    sloboda i nezavisna su dvije riječi koje u tom govoru nikada nemaju mjesta

Komentiraj...
Vidi sve komentare