To je to što me zanima!

Obama priznao: SAD je mučio neke ljude nakon 11. rujna

Govoreći o metodama koje je koristila CIA u vrijeme administracije Georgea W. Busha, Obama je rekao da je SAD ''prešla crtu'' te kako se to ne smije ponoviti
Vidi originalni članak

Predsjednik SAD-a Barack Obama na konferenciji za novinare je priznao da je SAD mučio zatvorenike al-Qa'ide koji su bili lišeni slobode nakon terorističkih napada 11.rujna 2001. godine. Dodao je i da je pribjegavanje torturi kako bi se pribavile informacije bilo pogrešno.

- Mučili smo neke ljude. Učinili smo neke stvari koje se protive našim vrijednostima - kazao je Obama.

Obamino priopćenje uslijedilo je uoči objave izvještaja o tehnikama ispitivanja navodnih terorista kojima se služilo oko 200 zaposlenika CIA-e, a koje uskoro treba objaviti senatski odbor. Govoreći o metodama koje je koristila CIA u vrijeme administracije Georgea W. Busha, Obama je rekao da je SAD ''prešla crtu'' te da se takvo ponašanje mora shvatiti i prihvatiti. Navedeno se dogodilo u stanju povećanog stupnja sigurnosti i oko toga ne treba previše moralizirati ili biti ''licemjeran'', smatra prvi čovjek Amerike. No, dodao je Obama, to se ne smije ponoviti.

- Trebamo gledati unaprijed, a ne unazad - kazao je i time poručio da nema namjeru procesuirati ono što se događalo prije 2008. godine. Ipak, njegovo priznanje o mučenjima udarac je za CIA-ine dužnosnike koji smatraju da zlostavljanja zarobljenika nije bilo kazneno djelo.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • ferguson562 03.08.2014.

    ajde obama ne seri ubijate ljude u cijelom svijetu a kad vam sruše par aviona dižete se na zadnje noge sve zlo koje ste napravili ne može se zaboraviti i morate toga biti svjesni sve se vrača sve se plaća bog vam pomogao

  • mik 03.08.2014.

    - Mučili smo neke ljude. Učinili smo neke stvari koje se protive našim vrijednostima - kazao je Obama.Prešli ste vi tu crtu puno puta što se zna i ne zna ! Što je s zrakoplovom punim civila oborenim u iranskom zračnom prostoru 88.? Je li to obično prelaženje crte ili ratni zločin ?Tko naređuje takve monstruozne stvari ? Amerikanci,od predsjednika pa do najobičnijeg čovjeka žive za nekakve svoje vrijednosti ? A to su ....???? Znam ja-otimačina,korupcija,zločini,licemjerje,laž i obmana.....Zaista hvale vrijedne vrijednosti američkog načina života !

  • vidum 03.08.2014.

    Mučite vi čitavi svijet. Predugo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare