To je to što me zanima!

Obama se ogradio od rasne netrpeljivosti svog pastora

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Demokratski kandidat za predsjednika B. Obama u govoru protiv rasne podijeljenosti američkog društva ogradio se od rasne netrpeljivosti
Vidi originalni članak

Demokratski kandidat za američkog predsjednika Barack Obama u utorak je održao govor protiv rasne podijeljenosti američkog društva. Obama se ogradio od "neprihvatljivih" izjava svog dugogodišnjeg pastora Jeremiaha Wrighta, ali ne i od njega osobno, pozivajući Ameriku da nađe izlaz iz rasne slijepe ulice u kojoj je zapela već godinama.
- Gnjev je stvaran, on je moćan, i jednostavno poželjeti da nestane, osuditi ga bez razumijevanja njegovih korijena, jedino služi širenju bezdana nerazumijevanja koji postoji među rasama - rekao je Obama.
Govor u Nacionalnom ustavnom centru u Philadelphiji ponudio je do sada najotvornija stajališta Obame o rasnim pitanjima u 13-mjesečnoj kampanji kojoj je cilj da postane prvi predsjednik SAD-a afričko-američkog podrijetla. Obamin je otac crnac iz Kenije, koji je napustio obitelj kad su mu bile dvije godine, a odgojila ga je majka bjelkinja iz Kansasa i njezini roditelji na Havajima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare