To je to što me zanima!

Napetost i dalje raste: Rusija u Ukrajinu poslala 6000 vojnika

Američki predsjednik Barack Obama je upozorio na posljedice ako dođe do bilo kakve vojne akcije u Ukrajini. Rusija je na Krim poslala čak 6000 vojnika u subotu
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama je u petak navečer istaknuo kako će biti posljedica za bilo kakvu vojnu intervenciju u Ukrajini. Izrazio je zabrinutost zbog navoda o ruskoj vojnoj akciji na Krimu, javlja BBC.

- Svako narušavanje ukrajinske suverenosti će biti krajnje destabilizirajuće, a to nije u interesu Ukrajine, Rusije ni Europe - rekao je Obama govoreći u Bijeloj kući. Američki predsjednik pak nije spomenuo kakve bi reakcije SAD-a mogle biti ako dođe do vojne intervencije Rusije u Ukrajini. 

Ukrajinsko ministarstvo obrane je u subotu izvijestilo kako je Rusija poslala 6000 vojnika na Krim. Sky News javlja kako je ukrajinska vojska na oprezu.

SAD od Hrvatske traži da provjeri Janukovičeve račune

SAD su od Hrvatske diplomatskim putem zatražile da sve banke registrirane u našoj državi provjere ima li bivši čelnik Ukrajine, Viktor Janukovič, imovinu u Hrvatskoj. Jutarnji list javlja kako se to odnosi i na njemu bliske ljude.

SAD od Hrvatske traži da tu imovinu, ako je nađe, blokira. Banke u Hrvatskoj su navodno dobile popis ljudi čije novčane transakcije treba nadzirati.

Turčinov optužio Rusiju da provocira Kijev

Privremeni ukrajinski predsjednik Oleksandar Turčinov optužio je Rusiju da provocira Kijev te da pokušavaju izazvati oružani sukob.

Pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da prestane s provokacijama i krene s pregovorima. 

Idi na 24sata

Komentari 405

  • fulex 02.03.2014.

    ajde lipo ca,ono ca ameri rade po svitu vi rusi delate po europi sram vas bilo,napadate drzave od kojih imate koristi,PA VI SUDITE DRAGOM HITLERU koji je mala beba u odnosu na vas sram vas bilo gamad imperijalisticka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ben hur panonius 02.03.2014.

    ovaj bajica se ne šali,

  • 02.03.2014.

    SAD dežurni šerif, ali ni Putin ne treba petljati tamo gdje ne treba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare