To je to što me zanima!

Obami u Kongresu vikali da laže o reformi zdravstva

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Obama je u govoru rekao da ilegalci neće dobiti zdravstveno osiguranje, a tad ga je prekinuo Joe Wilson (republikanac) koji je povikao da je to laž
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama u srijedu je u govoru na pred oba doma Kongresa predstavio opsežan plan reforma zdravstva, pozivajući zastupnike da prevladaju ideološke razlike i zajedničkom akcijom dođu do rješenja za jedan od najvećih nacionalnih izazova. Obama je u govoru, koji su uživo prenosile sve nacionalne TV mreže, rekao da bi reforma zdravstva trebala koštati 900 milijardi dolara u idućih 10 godina, uključujući i ograničenu opciju javnog zdravstvenog osiguranja, koja bi pokrivala manje od pet posto Amerikanaca. Naglasio je da je to manje od sredstava potrošenih na ratove u Iraku i Afganistanu i manje od poreznih olakšica koje je njegov prethodnik George W. Bush osigurao nekolicini najbogatijih Amerikanaca.
Rekavši da su republikanci i demokrati već usuglasili 80 posto paketa reformskih mjera, Obama je istakao da plan treba pridonijeti stabilnosti i sigurnosti onih koji već imaju osiguranje, kroz primjerice, zabranu osiguravajućim kućama da otkazuju police na račun prethodnih okolnosti, ili obvezu osiguravatelja da plaćaju sistematske preglede i preventivnu njegu. Kako bi osiguranje bilo dostupnije malim poduzetnicima i samostalnim djelatnicima, Obama je predložio stvaranja burzi osiguranja, gdje bi oni mogli zajedno pregovarati o cijenama, kao što to čine velike tvrtke ili sindikati za svoje članove.
Kada je rekao da ilegalni useljenici neće dobiti zdravstveno osiguranje, Obami je iz republikanskih klupa stigao i povik "To je laž!", nakon čega je zastao u govoru, promrmljao "to nije istina" i nastavio. Kasnije je objavljeno da se radilo o kongresniku Joe Wilsonu iz Južne Karoline, koji se potom zbog toga ispričao.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • vader 10.09.2009.

    strašno je kako oni nemaju zdravstveno osiguranje. neka svi pogledaju sicko pa će znati kakvo im je zdravstvo

Komentiraj...
Vidi sve komentare