To je to što me zanima!

Obamino obraćanje četiri dana nakon ubojstva u Kaliforniji

Obama je u subotu kazao da se Amerika neće dati "terorizirati". U napadu u srijedu poginulo je 14 osoba, a 21 je ranjena u San Bernardinu. ISIL je priznao odgovornost
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama obratit će se u nedjelju Amerikancima u rijetkom govoru iz Ovalnog ureda, četiri dana nakon ubojstva u Kaliforniji za koje se čini da je bio teroristički čin koji je pozdravila skupina Islamska država (IS).

Obama je u subotu kazao da se Amerika neće dati "terorizirati". U noći s nedjelje na ponedjeljak, u 2 sata po hrvatskom vremenu, Obama će iz Ovalnog ureda nastojati ponovno razuvjeriti Amerikance. 

U napadu u srijedu poginulo je 14 osoba, a 21 je ranjena u San Bernardinu, u Kaliforniji. Počinitelji Tašfin Malik (29) i njezin suprug Sijed Farook (28) ubijeni su u pucnjavi s policijom. Američka savezna policija FBI istaknula je "minucioznu pripremu" ubojica i dala na znanje da se priklanja "hipotezi o terorističkom činu". Ako se ta mogućnost potvrdi, radit će se o najsmrtonosnijem napadu u SAD-u nakon 11. rujna 2001.

FBI je objavio u nedjelju da je pretražio imanje u Riversideu, ali nije naveo točnu adresu. 

U subotu je IS pozdravio počinitelje ubojstva koje naziva "vojnicima" njezina samoproglašena kalifata, ne preuzimajući ipak odgovornost za njihovo djelovanje.

Obamin govor u nedjelju (u 20 sati po lokalnom vremenu) bit će usredotočen na "mjere koje naša vlada poduzima kako bi ispunila apsolutni prioritet: zajamčila sigurnost američkog naroda", istaknula je Bijela kuća.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Mislilac 07.12.2015.

    Teroristi se namjeravaju boriti protiv terorista ali samo deklarativno.

  • Baki333 06.12.2015.

    Crn bombama bu im dal soli na rep. Vec su ti pokazali da mogu i zele, zalosno samo da tu nije kraj. Njihov prepotentni stav uvijek placa mali covjek.

  • mc_dega 06.12.2015.

    Zla tvorevina polako ali sigurno tone, kad izbije veliki rat ostat če sama. Želim da se probudi vulkan u yelowstone I proguta cjelu ameriku jednom zauvjek.

Komentiraj...
Vidi sve komentare