To je to što me zanima!

Obilna kiša je kod Pleternice poplavila ceste, dvorišta i polja

Olujno nevrijeme oko 14 sati u ponedjeljak je zahvatilo šire područje Pleternice. Velika količina kiše pala je u kratkom vremenu, a bilo je i leda, tako da su u samo minuta prometnice pretvorene u bujice...
Vidi originalni članak

Poplavljena su dvorišta, gospodarski objekti, polja kukuruza te ječma i pšenice. Priroda je još jednom pokazala svoju moć i ukazala na nedostatke kanalske mreže koja nije mogla pokupiti svu vodu koja se slijeva s okolnih brda. Najgore je bilo u Kadanovcima gdje su odvodni kanali bili puni vode.

- Svaka jača kiša nam pravi probleme. Kanali se brzo napune i uvijek strahujemo da ćemo, ne daj Bože, plivati kao prije nekoliko godina – rekli su mještani koji su nakon što se vrijeme malo smirilo otklanjali posljedice. Zabrinuto gledaju u nebo, jer se oblaci gomilaju i prijete. Nažalost, prognoze meteorologa nisu nimalo optimistične.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Case.Axial 08.06.2020.

    HDZ-ova utvrda ! Sve ovo je vec dugo poznato !

  • superman1978 08.06.2020.

    Psmtr vise i ovim idio.ima iz hr voda!!! Uopce ne ciste kanale po ulicama! Ispred moje kuce nikad u zivotu nisu dosli i zagrabili zemlju iz kanala. Negdje su se cak i cijevi zatrpale jer je voda nanjela mulja!!! Racune uredno salju makar prstom nisu mrdnuli nikad u mom zivotu! Jbte ne mozes vjerovat da sve te drzavne firme koje zaposljavaju iskljucivo uhljebe imaju sve neradnike i bitange i to žešće!!! Svaki je kao direktor i nitko ne zeli radit ama bas nista!!!

  • perogovernalo 08.06.2020.

    Normalno da kanali nemogu pokuputi svu vodu kad hrvatske vode ili slivne vode u kanalu ili jarku koji je 2 m dubine i 1 met sirine stave betonsku cijev fi 80 cm. Nisam mogao vjerovati kad sam vidio. I sad kad padne tolika kolicina padalina voda iz kanala se preljeva u dvorista ili na cestu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare