To je to što me zanima!

Obilna kiša padat će danima

Promjenjivo oblačno uz povremenu mjestimičnu kišu, pa i u obliku lokalnih pljuskova s grmljavinom - jedan je od najsažetijih i najtočnijih opisa vremenskih prilika od ove srijede do sljedećega utorka...
Vidi originalni članak

U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenjivo oblačno, uglavnom poslijepodne povremeno kiša, pa i u obliku pljuskova za koje je najmanja vjerojatnost u Srijemu. Vjetar umjeren zapadni i jugozapadni s kojim će temperatura od oko 12 °C porasti do oko 20 °C sredinom dana, prognozira Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys., za HRT.

I u središnjoj Hrvatskoj promjenjivo, na sjeveru i pretežno oblačno. Povremeno kiša, a uglavnom poslijepodne pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab ili umjeren jugozapadni. Danju još malo svježije nego u četvrtak, između 17 i 19 °C.

Mjestimična povremena kiša bit će česta na širem riječkom području i u Gorskom kotaru, gdje bi sunčana razdoblja mogla posve izostati. U gorju ujutro oko 9 °C, danju od 10 do 15 °C. Na ujutro ponegdje valovitom moru sjevernog Jadrana, između 16 i 18 °C.

U Dalmaciji promjenjivo. Sunčana razdoblja na sjevernom dijelu, a pljuskovi na jugu i u unutrašnjosti. Puhat će umjeren jugozapadnjak i jugo, a prema otvorenome moru prijepodne i jak zapadnjak.

STIGLA PROMJENA VREMENA Posvuda kiša, 10 stupnjeva je hladnije nego jučer, moguće su tuče i jake nevere na moru

Na krajnjem jugu Hrvatske nestabilno, s pljuskovima i grmljavinom, ali i sunčanim razdobljima s kojima će uz umjereno jugo i jugozapadnjak temperatura od jutarnjih 14 °C danju porasti do između 18 i 20 °C."

I u nastavku tjedna promjenjivo

"U petak malo kiše može pasti posvuda na kopnu, u subotu uglavnom samo lokalno, a u nedjelju većinom na istoku, dok su suha razdoblja izgledna u ostatku unutrašnjosti. Vjetar će biti slab ili povremeno umjeren, većinom jugozapadni.

Idućih dana ni na Jadranu neće biti stabilizacije pa će uz promjenjivu naoblaku povremeno padati kiša, obilnija na jugu u subotu, no bit će i suhih i sunčanih razdoblja, osobito u petak na srednjem Jadranu i u nedjelju u Dalmaciji. Puhat će uglavnom umjereno jugo te zapadni i povremeno sjeverozapadni vjetar.", prognozirao je za HRT Izidor Pelajić iz DHMZ-a.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • nap 13.05.2021.

    Ujutro kisa popodne sunce

  • PopRok 13.05.2021.

    Kise Jesenje.

  • sudac123 13.05.2021.

    je je ko i ova dva dana najlakše uzimati plaču za prognozu il je tako il onako a e sve je to prognoza

Komentiraj...
Vidi sve komentare