To je to što me zanima!

Obitelj ubijene Nike (17) traži milijun kn odštete od države

Zaštitar Andrija Jauk se mjesec dana prije nego je ubio Niku Deković javio psihijatrici, koja je kasnije poslala dopis policiji da Jauk nije sposoban imati oružje
Vidi originalni članak

Na Općinskom građanskom sudu u utorak je započelo ročište u kojem obitelj ubijene Nike Deković (17) od države potražuje milijun kuna odštete. Obitelj djevojke smatra kako je policija zakazala te da nisu na vrijeme oduzeli pištolj zaštitaru Andriji Jauku (25) koji je ubio njihovu kćer. Nakon što je ubio Niku, Jauk je počinio samoubojstvo. Niku je Jauk ubio isti dan kada je ubijena i Ivana Hodak. Na sudu je svjedočio jedan od policajaca koji je trebao Jauku zaplijeniti oružje. On je rekao kako je tri puta dolazio na Jaukovu adresu, ali da ga nije bilo doma. Jauk je mjesec dana prije ubojstva i samoubojstva navodno bio depresivan, a mučile su ga i suicidalne misli. Zbog toga se 9. rujna 2008. sam javio psihijatrici u bolnici Rebro. Očito joj je nešto otkrio o svome naumu jer liječnica 19. rujna šalje dopis policiji kako smatra da Jauk, zbog svog psihičkog stanja, nije sposoban posjedovati ni nositi pištolj. 

Kupio i registrirao pištolj 

U međuvremenu je Jauk 10. rujna legalno kupio pištolj te ga je čak 16. rujna u policiji i registrirao na temelju dozvole za posjedovanje i nošenje oružja koju je dobio 2006. godine. Tri dana nakon što je registrirao pištolj, policija dobiva dopis od psihijatrice. Kako je 19. bio petak, policija tek u ponedjeljak, 22. rujna, pokreće upravni postupak za oduzimanje oružja. Policajci ga tada nisu našli kod kuće, a u Nami na Kvatriću, gdje je radio, nisu ga ni tražili.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • nefer 02.11.2010.

    mozda nije dobro za obznaniti, ali veliki rizik za svaku djevojku je veza s policajcem... a nemoguce je raskinut vezu, oni su agresivni i svijesni da im nitko nishta nemoze ... ovakvih slucajeva na ovim prostorima ima dosta, a o nasilju nad djevojkama od strane policajaca, batinjanje, da ne pricam... malo toga dodje u novine..

  • nemampametnijegposla 02.11.2010.

    ne mogu vjerovati da ima ljudi koji za ovo krive tu djevojku,da nije tužno bilo bi smješno.činjenica je da naša policija nije dobro odradila svoj posao,a usput rečeno,nije joj on bio dečko,samo je bio zaljubljen u nju

  • KatyaThalia 02.11.2010.

    slažem se sa SMODRI 19! kako netko može komentirati Niku i njene roditelje, zamislite da ste vi doživili takvu tragediju, ne bi vam bilo nimalo lijepo da netko govori ružno o vašem djetetu (ili bilo kome vama dragome). Svašta!!! Kako vam pada na pamet takve komentare ostavljati! Sramota!

Komentiraj...
Vidi sve komentare