To je to što me zanima!

Obitelj iz pakla curicu (8) držala zatočenu u kući sedam godina: Nije se razvila, jako teško hoda

Majka djevojčice ostavila je poruku njenom ocu da se seli u Italiju. To je bilo 2015. godine, a u međuvremenu je policija dobila dojavu kako obitelj curicu drži zatočenu u kući bake i djeda u gradu Attendornu u Njemačkoj
Vidi originalni članak

Stravičan slučaj otkrila je policija na zapadu Njemačke. Obitelj iz pakla sedam je godina u zatočeništvu držala osmogodišnju curicu. Zatvorili su je u kuću kad je imala nešto manje od godinu dana, a malena je zbog svega ostalo toliko fizički nerazvijena da se jedva može popeti uz stepenice, prenosi Guardian.

Djevojčica, kojoj su njemački mediji dali ime Maria, sedam je godina provela zaključana u sobi u kući svojih bake i djeda u Attendornu, gradu koji broji 25.000 stanovnika, a nalazi se istočno od Kölna.

- Nije uspjela nikad dobiti pogled na vanjski svijet - rekao je tužitelj Patrick Baron von Grotthuss lokalnim medijima.

DETALJI POTRAGE Roditelji curicu skrivali skoro tri godine: Policija ju našla u maloj i hladnoj sobi ispod stubišta

Nakon što je oslobođena iz zatočeništva 23. rujna liječnici su je pregledali. Srećom, nisu pronađeni tragovi fizičkog nasilja i neuhranjenosti, ali im je curica navodno rekla kako nikad nije vidjela šumu ili se vozila u automobilu.

- Iako je mogla pričati i hodati, jedva se mogla sama penjati stepenicama ili kretati neravnim terenom - rekao je tužitelj.

Još uvijek je nejasno zašto ju je obitelj odlučila zatočiti. Majka, baka i djed odbili su u policiji odgovarati na pitanja.

Otac djevojčice u trenutku njenog rođenja više nije bio u vezi s majkom, a ispričao je kako je na vjetrobranskom staklu svog automobila pronašao poruku na kojoj je pisalo kako se majka s curicom seli u Italiju. Curica je tada imala šest mjeseci.

NEUTJEŠNA OBITELJ Nestala je 2009., policija je sad pronašla tijelo i krivca: Silovao je i ubio moju kćer, bila je dijete

Majka je lokalnu vlast obavijestila kako se 2015. seli u Kalabriju u Italiji. Otac djevojčice je nekoliko mjeseci kasnije obavijestio policiju kako je više puta vidio majku u gradu. Policija je tada ispitala baku i djeda koji su tvrdili da su se kćer i unuka preselile u Italiju.

U srpnju ove godine lokalne vlasti su ponovno odlučile istražiti slučaj nakon što je bračni par iz susjedne općine Lennestadt dojavio policiji kako je dijete već godinama zatočeno u kući bake i djeda.

Majčina rodbina također je rekla policija kako nikad nisu živjeli u Italiji i kako su s majkom curice komunicirali putem njemačkog fiksnog telefonskog broja. Sve je 12. rujna potvrdila i talijanska policija koja je izvijestila kako majka i kćer nisu nikad živjele na kalabrijskoj adresi koju su prijavile kao svoj novi dom. Jedanaest dana kasnije policija je pronašla djevojčicu u kući bake i djeda.

OTMICA DJETETA 'Slučaj Maddie': Odbačena tužba protiv detektiva koji je optužio roditelje za otmicu djeteta

Ured javnog tužitelja u gradu Siegenu sad istražuje majku, baku i djeda zbog zatočavanja djeteta i zlostavljanja maloljetnika. Majka, koja navodno ima 47 godina, mogla bi dobiti do 10 godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • MatijaKezele 08.11.2022.

    I onda netko kaže da nije potrebna smrtna kazna

  • EmilCandor 08.11.2022.

    Baka i djed imali su suludi plan prikrivanja da im kćer ima dijete. Suludo! Svijet je nazalost krcat slicnih sudbina rodjene i nerodjene djece!

  • ptica neznalica 08.11.2022.

    Premalo je 10 godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare