To je to što me zanima!

Obitelj Matić: Policija štiti krivca za Josipovu smrt

Iako je protiv interventnog policajca D. Fištrovića (32), koji je nasmrt pretukao Josipa Matića (22), podnesena kaznena prijava, on još nije u pritvoru
Vidi originalni članak

Bjelovarsko-bilogorska policijska uprava podnijela je kaznenu prijavu protiv interventnog policajca Danijela Fištrovića (32). Terete ga za kazneno djelo nanošenja teških ozljeda sa smrtnom posljedicom. On je laktom u glavu udario Josipa Matića (22), koji je zbog udarca pao u komu i umro. Pokopali su ga u srijedu.
- Užasno se osjećamo što Fištrović nije u zatvoru i mislimo da bi trebao biti iza rešetaka, a vjerujem da tako misli i cijela Hrvatska. Policija želi sve zataškati na sve moguće načine. Još je prerano da razmišljamo o privatnoj tužbi i ona će ovisiti o odluci našeg oca Luke - rekla je Marija Matić (23), Josipova sestra.
- Načelnica je obitelji poslala telegram sućuti - rekao nam je Dražen Medved, glasnogovornik Marije Galić, načelnice PU bjelovarsko bilogorske. Nije želio reći zašto nije otišla na Josipov pogreb. Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru za Fištrovića nije zatražilo pritvor. Odvjetnica Višnja Janošević Ferenčić tvrdi da za pritvor nije bilo osnove. Kad smo je podsjetili na “zagorski slučaj”, u kojem su policajca pritvorili nakon što je udario osumnjičenika, ukorila nas je: “Nemojte vi meni, to je od slučaja do slučaja”. Ni istražni sudac još nije ispitao Fištrovića, jer mu Odvjetništvo nije poslalo istražni zahtjev. Protiv njega su ranije podignute dvije prijave. Jednu je odvjetništvo odbacilo. Zbog premlaćivanja 16-godišnjaka prije dva mjeseca prijava još stoji u ladici u Odvjetništvu.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • BrankoStojković_1 12.01.2017.

    Policija štiti krivca jer i sama je kriminalna... Bio sam na sprovodu Josipu Matiću, u Brezovcu. ma sramota je ovo velika za policiju u Bjelovaru. Otišao je mladi život - ubio ga poremećeni policajac..

  • Roci 05.01.2008.

    Slazem se sa realnim i d.Trazili su oni belaj koji su dobili i amen.Uvijek sam bio korektan sa policijom i nikad me nijedan nije udario a cak su me privodili kriv sam pa sta,al isto sam tako u neka doba noci nalijeto na pijane budale i kad ga onda mlatnes cmizdri.Zato nevijerujem novinama,a buducim josipima ova je tragedija opomena.

  • Snow White 04.01.2008.

    i btw, to sa sticenjem, ma ne seri zeljko da ga ne stite,oni ce sad sve uciniti da ga zastite kolko god je moguce... da ga ne stite vec bi on bio u pritvoru kao sto i treba bit!

Komentiraj...
Vidi sve komentare