To je to što me zanima!

Obitelj pilota: Naš sin nije skrivio avionsku nesreću

Arkadiusz Protasiuk (36) letio je Kaczynskijevim Tupoljevim koji se srušio u Rusiji. Pilotova majka kaže da je njezin sin vrlo dobro govorio ruski
Vidi originalni članak

U Rusiji je do ponedjeljka navečer identificirano 45 tijela poginulih u padu aviona poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog. Tijelo Marie Kaczynska identificirali su i u utorak ujutro njene posmrtne ostatke su doveli u Varšavu. Njen lijes položit će uz predsjednikov te će ih od utorka moći obići građani. Oproštaj od predsjednika bi trebao biti u subotu, a pogreb predsjedničkog para u nedjelju. I dok Poljska tuguje, mediji još spekuliraju o uzroku nesreće. Najčešće se proziva pilot koji je zanemario upute i savjete kontrole leta. Obitelj poginulog pilota Arkadiusza Protasiuka (36) tuguje za njim.
- Ne vjerujemo da je naš sin skrivio nesreću - tiho kroz suze govore roditelji pilota. Iza Protasiuka su ostali supruga i dvoje djece. Još kao mladić Arkadiusz je znao da želi letjeti.
- Mislili smo da će upisati nekakvu tehničku školu, no on se odlučio školovati za pilota. Bio je najbolji među svojim vršnjacima - prisjeća se očajna majka Lucyna (59). Protasiuk je gotovo 13 godina letio sa svim poljskim visokim dužnosnicima. Poznavao je svakog svog putnika. Za stravičnu nesreću majka i otac saznali su na televiziji. Nisu bili sigurni da li je njihov sin upravljao Tupoljevom, no shvatili su to čim nisu mogli stupiti u kontakt sa snahom. Teško im padaju optužbe na račun njihova sina.
- On je vrlo dobro govorio ruski. Početkom travnja u malenom je avionu zajedno s još jednim pilotom prevozio premijera Donalda Tuska te je bio direktno zadužen za koordinaciju s ruskim kontrolorima leta. Bio je odgovoran - kaže shrvani otac Wladyslaw (60). Obitelj pilota Arkadiusza suosjeća s obiteljima poginulih, ali i dalje stoji iza toga da njihov sin nije pogriješio. Lijes s posmrtnim ostacima predsjednika Lecha Kaczynskog izložen je u kapelici predsjedničke palače. Od danas će mu građani tamo moći odati počast.



>>>ZAPIS CRNE KUTIJE? PILOT JE GOVORIO NA RUSKOM JEZIKU

Idi na 24sata

Komentari 8

  • karter 13.04.2010.

    A da nije kao ono kad je poginuo Džemal Bijedić, kad su navodno našli u crnoj kutiji zadnje riječi \"Dajte da ja malo vozim\"?

  • ZumZumZg 13.04.2010.

    treba pogledat da im dobavljac zrakoplova nije Sesar Djuro, onaj koji nama nabavlja one helikoptere s placa koji se ruse !!!!!

  • rupicka 13.04.2010.

    ovo je zlata vrijedno svjedočanstvo. čudno je da i inače roditelje pilota ne uključuju u stručne komisije. njihove spoznaje bi znatno ubrzale rasvjetljavanje uzroka zrakoplovnih nesreća!

Komentiraj...
Vidi sve komentare