To je to što me zanima!

Obitelj provela 6,5 godina na brodu ploveći svijetom

Amerikanac Kyle Hopkins je 2003. godine obitelji predložio put do Azije, a kad su stigli bilo je šteta ne otputovati do Afrike. Otišli su i do Brazila...
Vidi originalni članak

Obitelj iz američkog Connecticuta provela je šest i po godina ploveći oko svijeta na svom 10-metarskom brodu Estrela. Nisu, kažu to planirali, no jednostavno je tako ispalo.
- Kyle je predložio da odemo do južne Azije. Kad smo stigli, odlučili smo da ipak nećemo kući, nego do Afrike. Zatim je uslijedio Brazil i sedam godina kasnije, evo nas - ispričali su. Stajali su gdje im se svidjelo i ostajali na kopnu koliko su željeli, nakon čega bi nastavili put. Najduže su na moru bez prekida bili 36 dana, a na kopnu 15 mjeseci, u Južnoj Africi. Kćeri Hopkinsovih imale su pet i osam godina 2003. kada su se otisnuli na more te su ih roditelji na brodu podučavali.
- Naučio sam kako živjeti bez hladnjaka i postao sam strpljiv. To je za mene doživotni mir. Strpljenje - kaže Kyle.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Mačak Pero 21.06.2010.

    Činjenica je da je ovime trajno upropastio svoju djecu. U godinama kada bi morali ići u školu i socijalizirati se s vršnjacima, on njih navlači po otvorenom moru.

  • tottul 21.06.2010.

    Nogometaš se javio da komentira manjak pameti...

  • Zeljk0 21.06.2010.

    Mačak Pero mudro zbori: nemate pojma koliko su djeca propustila u životu zbog blesavog oca.... 6 i pol godina bez školskog obrazovanja?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare