To je to što me zanima!

Obitelj se jako posvađala, a curica je sama odlutala u park

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Utvrđeno je da djevojčica koja se mjesec dana nalazi u domu u Nazorovoj govori romskim dijalektom. Navodno se zove Mirjana, a u Nazorovoj ostaje do daljnjega
Vidi originalni članak

Djevojčica iz Nazorove za koju se više od mjesec dana nije znalo tko je i odakle dolazi te se čak sumnjalo da je došla s izbjeglicama, ima sestru blizanku. Ona je s roditeljima bila u posjetu u Velikoj Gorici . Obitelj se posvađala, a curica je sama odlutala do parka gdje ju je našla prolaznica. Nakon svađe majka je otišla u Italiju, a otac u Zagre b, rekla je ravnateljica Dječjeg doma Zagreb Jasna Ćurković Kelava .

POGLEDAJTE VIDEO: Ostavljena i izgubljena djevojčica

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Curica je završila u domu i mjesec dana su pokušavali utvrditi odakle je. Utvrđeno je da djevojčica ne razumije arapski, turski, kurdski, hindi ni perzijski jezik. Na kraju je utvrđeno da djevojčica govori dijalektom bajaš koji govore Romi u Rumunjskoj, ali i južnoj Mađarskoj i Hrvatskoj.

- Budući da je dijete pronađeno izvan izbjegličkih ruta, naša prva pretpostavka bila je da se radi o romskom djetetu te smo prvo pokušali s njom razgovarati na romskom, ali nije reagirala . Bajaški je drugačiji i nerazumljiv govornicima romskog. Međutim, i jedna mama s malim djetetom koja govori bajaški bila je među prvima koja je pokušala komunicirati s djevojčicom, ali malena tada nije reagirala - rekla je Jasna Ćurković Kelava.

Problem je bio i u tome što je djevojčica prema procjenama pedijatara stara između dvije i pol i tri i pol godine pa je s njom bilo teško komunicirati.

- Nama se javila jedna gospođa i rekla da je prijateljica tate djevojčice i pitala kad tata može doći po djevojčicu . Tata nakon svih događanja, naravno, ne može tek tako doći po kćer. Uputili smo ih da se jave u nadležni Centar za socijalnu skrb koji će, u suradnji s policijom utvrditi stvarne činjenice i odlučiti o tome što dalje - rekla je Kelava dodavši se da djevojčica navodno zove Mirjana te da do daljnjeg ostaje u Nazorovoj.

Idi na 24sata

Komentari 178

  • -wakeTfUp- 07.11.2015.

    "jako"? definirajte "jako posvađati" ,molim lijepo.

  • Mina MićeMujić 07.11.2015.

    Oba roditelja u zatvor a djecu udomiti.Sramota za ustanove da nista ne poduzimaju u slucajevima prosijacenja koje treba najstrozje kaznjavati jer neka djeca su odrasla uz semafore svakodnevno ih vidam na vukovarskoj cak je ta djevojcica sada vec djevojka u drugom stanju a opcina pescenica udaljena svega par ulica dalje ali zacudo to socijalni radnici nisu primjetili .SRAMOTAAA!

  • ZetapiPi 07.11.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare