Obavijesti

News

Komentari 178

Obitelj se jako posvađala, a curica je sama odlutala u park

Utvrđeno je da djevojčica koja se mjesec dana nalazi u domu u Nazorovoj govori romskim dijalektom. Navodno se zove Mirjana, a u Nazorovoj ostaje do daljnjega

VIDEO

Djevojčica iz Nazorove za koju se više od mjesec dana nije znalo tko je i odakle dolazi te se čak sumnjalo da je došla s izbjeglicama, ima sestru blizanku. Ona je s roditeljima bila u posjetu u Velikoj Gorici . Obitelj se posvađala, a curica je sama odlutala do parka gdje ju je našla prolaznica. Nakon svađe majka je otišla u Italiju, a otac u Zagre b, rekla je ravnateljica Dječjeg doma Zagreb Jasna Ćurković Kelava .

POGLEDAJTE VIDEO: Ostavljena i izgubljena djevojčica

Pokretanje videa...

24sata 00:21

Curica je završila u domu i mjesec dana su pokušavali utvrditi odakle je. Utvrđeno je da djevojčica ne razumije arapski, turski, kurdski, hindi ni perzijski jezik. Na kraju je utvrđeno da djevojčica govori dijalektom bajaš koji govore Romi u Rumunjskoj, ali i južnoj Mađarskoj i Hrvatskoj.

- Budući da je dijete pronađeno izvan izbjegličkih ruta, naša prva pretpostavka bila je da se radi o romskom djetetu te smo prvo pokušali s njom razgovarati na romskom, ali nije reagirala . Bajaški je drugačiji i nerazumljiv govornicima romskog. Međutim, i jedna mama s malim djetetom koja govori bajaški bila je među prvima koja je pokušala komunicirati s djevojčicom, ali malena tada nije reagirala - rekla je Jasna Ćurković Kelava.

VIDEO

Problem je bio i u tome što je djevojčica prema procjenama pedijatara stara između dvije i pol i tri i pol godine pa je s njom bilo teško komunicirati.

- Nama se javila jedna gospođa i rekla da je prijateljica tate djevojčice i pitala kad tata može doći po djevojčicu . Tata nakon svih događanja, naravno, ne može tek tako doći po kćer. Uputili smo ih da se jave u nadležni Centar za socijalnu skrb koji će, u suradnji s policijom utvrditi stvarne činjenice i odlučiti o tome što dalje - rekla je Kelava dodavši se da djevojčica navodno zove Mirjana te da do daljnjeg ostaje u Nazorovoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa