To je to što me zanima!

Obitelji koja je izgubila sve u požaru dao je svoju kuću

Ivici (41) i Snježani (36) Petrinjak požar je uništio cijelu kuću. Oni i njihovo četvero djece ostali su doslovce bez svega. Nakon požara svi im pomažu
Vidi originalni članak

Imam kuću u kojoj nitko ne živi i koju prodajem, htio sam pomoći ljudima. S općinom sam dogovorio da će biti u njoj dok se njihova ne obnovi, rekao nam je u srijedu Ivan Šoković (51), mesar u varaždinskoj Koki. Ivici (41) i Snježani (36) Petrinjak požar je u utorak uništio cijelu kuću. Oni i njihovo četvero djece ostali su doslovce bez svega. Ipak, pomoć stiže sa svih strana. Sumještani su im pomogli da se usele u privremeni dom, a novac, hranu i robu davat će im Centar za socijalnu skrb.
- KM Stolarija iz Sračinca ponudila im je izradu unutarnje stolarije, vrata i prozora, a Miljenko Kovačić bojenje zidova - rekao je načelnik općine Sračinci Božidar Novoselec. Čitava akcija duboko je dirnula supružnike Petrinjak.
- Prihvatili su našu tragediju kao da je njih pogodila i od srca im hvala. U novoj kući je krasno, moja dječica imaju krov nad glavom - kazao je I. Petrinjak.
Svi koji žele pomoći mogu uplatiti novac na račun Ivice Petrinjaka u Zagrebačkoj banci na broj 2360000-3200544408

ŠKOLA DANIJELU KUPILA KNJIGE NESTALE U VATRI
Ivan Šoković dao je kuću, a susjedi su okupali djecu i nesretnu obitelj opskrbili hranom, odjećom, krevetninom i s nešto novca. Očistili su zgarište. Škola je najstarijem Danijelu, učeniku 5. razreda, kupila torbu, knjige i pernicu.


UREĐIVALI KUĆU DA U OBITELJ VRATE ČETVERO DJECE
Snježani i Ivici Petrinjak prije šest godina oduzeli su četvero djece jer nisu imali uvjeta za kvalitetan život. Kuću koja je u utorak izgorila uređivali su kako bi ih mogli vratiti. Nedavno su dobili rješenje da im Centar za socijalnu skrb vraća djecu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • bokyy 28.02.2009.

    Ljudi pročitajte KOMENTAR u rubrici DJECA SE IGRALA S PEĆI I ZAPALILA KUĆU - - VATRENE VIJESTI 911 Tamo mi je prošlo sve što sam napisao o toj obitelji ,a drugde ne prolazi HVALA!

  • user_33638 05.02.2009.

    Svaka čašt susjedu.

  • miss freedom 05.02.2009.

    ja nisam bila u kući 15 min.za to vrijeme se zapalio produzni kabel i poćela gorjeti kuhinja.šteta je bila mala ali je cijela kuća pocrnjela od dima,bilo je prestrašno.tak da nemojte djecu krivit.ne može mama plaćat dadilju dok je vani i hrani životinje,da imaju što jesti.svakome,ali baš svakome se to može dogoditi,znam kad sam probala.hvala bogu za susjeda koji mi je pomogao ugasiti vatru.strašno je kad se to dogodi sirotinji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare