To je to što me zanima!

Obitelji su im mrtve: Liječnici ne mogu identificirati 20 djece

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zapad gomila vojne snage u blizini Cipra i napad na Siriju je sve izgledniji. Reuters piše kako su američki i europski dužnosnici rekli da će napad biti kratak i oštar
Vidi originalni članak

Bolnica u istočnom Damasku objavila je kako ne mogu identificirati 20 mrtve djece. Djeca i njihove cijele obitelji poginule su u napadu kemijskim oružjem i budući da nemaju živućih rođaka nitko ne zna tko su ta djeca te su ih liječnici morali označiti brojevima, piše Daily Mail. 

Podsjetimo, u napadu vjerojatno nervnim plinom, prošli je tjedan u Siriji poginulo 355 ljudi, među kojima je puno žena i djece. U bolnice je primljeno oko 3600 ljudi. 

UN je u Siriju poslao istražitelje koji bi trebali utvrditi da li je i kakvo kemijsko oružje korišteno te tko ga je upotrijebio. Carla del Ponte, koja je sada djelatnica u UN-u tvrdi kako su kemijsko oružje upotrijebili pobunjenici. Oni pak tvrde kako nemaju mehanizme da izvrše takve napade. Zapad vjeruje da iz napada stoji režim Bašara al-Asada. 

Izraelci: Za napad nervnim plinom kriv je Assadov brat

Izraelci optužuju da je glavni krivac za napad Bašarov brat Maher al Assad. On je zapovjednik državne garde i divizije koja se nalazi južno od Damaska no navodno nitko ga nije vidio više od godinu dana, piše Daily Mail. 

Sirijski režim tvrdi kako oni ne stoje iza napada. 

Napad na Siriju će biti kratak i oštar?

Zapad u blizini Cipra grupira svoje vojne snage i napad na Siriju je sve izgledniji. Reuters piše kako su američki i europski dužnosnici rekli da će napad biti kratak i oštar  te je moguće da će se izvesti krstarećim raketama. Rusija je rekla kako bi vojno rješenje u Siriji mogla biti "tragična pogreška".    

Idi na 24sata

Komentari 45

  • jaimojecure 28.08.2013.

    Bojim se ako ih amerikanci dođu "spašavati" da ovome nema skoro kraja kao i inače.

  • julia73 28.08.2013.

    Pa jeli moguće da se danas u 21 stoljeću ovakve stvari dešavaju ??? Svaka budala ima kemijsko oružje sa kojim upravlja. Kako ih nije Boga strah?? Pobiti nevine da u strašnim mukama umiru ??? Kud ide ovaj svjet ??? A tamo neki bogati leže u parama, kupuju vile za basnosnovne sume??? Razmišljaju koje će Lobutineke obuti od preko 300 pari?? Tu nešta nevalja sigurno. Nek ide sve u pm

  • AREON 28.08.2013.

    Sta ovdje ljudi komentiraju gluposti A ako akcija uistinu otpočne, svi mogući internetski forumi, u svijetu i u Hrvatskoj, kiptit će od protuameričkog naboja , sažetog u pitanje:»Tko ih je zvao, i tko im daje pravo da se miješaju?» A što bi bilo da se 1941.nisu umiješali u Europi? Što bi bilo da se početkom pedesetih nisu umiješali u Koreji? Što bi bilo da se 1999.godine nisu umiješali u Srbiji? Odgovori su preočigledni. Povijesno gledajući, Sjedinjene Države prisilni su svjetski policajac :živimo u Pax Americana, a dva milijuna izbjeglih Sirijaca jedva čekaju vijesti o prvim raketnim napadima na Assadove rezidencije i na Assadovu vojsku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare