To je to što me zanima!

Zatočio svoju suprugu u kući i ubio ju, a onda pokušao i sebe

Susjedi govore da su supružnici Damir i Snježana Matan bili mirni i pristojni ljudi, no imali su bračnih razmirica. Smatraju da je vjerojatni uzrok tragedije ljubomora
Vidi originalni članak

Prava drama odigravala se u ponedjeljak poslijepodne u karlovačkom naselju Drežnik. Nakon svađe supružnika, Damir Matan star 50-ak godina je svoju suprugu Snježanu prvo zatočio u kući i oko 17.20 sati je ubio. 

Na teren je pozvana specijalna policija koja je muškarca pozivala na suradnju, no on ju je odbijao i nakon više od sat, dva vremena pokušao je presuditi i sebi. Sa smrtonosnim ozljedama je prevezen u karlovačku Opću bolnicu gdje se liječnici bore za njegov život. 

Noć prije proveo u zatvoru

Susjedi govore da su supružnici bili mirni i pristojni ljudi, no imali su bračnih razmirica. Smatraju da je uzrok tragedije ljubomora. Zbog svađe supružnika policija je intervenirala i dan ranije kada su Damira priveli i zadržali u pritvoru iz kojeg je pušten tijekom ponedjeljka.     

- Oko 17 sati sam pred njihovom kućom čula galamu, vrisku, svađu. Dvije, tri žene su trčale prema supružnicima i vikale mu „Pusti je, pusti“ – govori susjeda.

Za to vrijeme muškarac je svoju suprugu vukao, te potom unio u kuću i ubio je. Iz kuće su odjeknula dva hica. Do njihove kuće je dojurio njihov rođak i susjed koji je pokušao primiriti situaciju i gotovo sam poginuo. 

- Moj kum Ivan Mateša, njihov prvi susjed i rođak je bio kod mene kada ga je pozvala supruga da hitno dođe kući. Odjurio je do kuće Matanovih pokušavajući primiriti situaciju i u tom trenu su se začuli hici. Pred njega je sav krvav izišao Damir s puškom u ruci i rekao mu „I tebe ću ubiti“, te pušku okrenuo prema njemu, ali metak nije htio opaliti. Na sreću, nekako je uspio pobjeći kući i spasio se, te pozvao policiju. – govori Jarnjević Mika. 

Na teren je stigla specijalna policija i pozivala muškarca koji se zatvorio u kuću na suradnju, no on je to odbijao i branio im da prilaze. Nakon sat, dva vremena muškarac je odlučio presudit i sebi i ispalio hitac. 

Supružnici imaju dvije odrasle kćeri. Očevid je još uvijek u tijeku. 


Idi na 24sata

Komentari 256

  • Maroje1 14.07.2015.

    Ovako su naši muškarci počeli rješavati bračne razmirice. Čim je ljubomoran odmah vadi pištolj. Da sam žena dvaput bi razmislio da li ću se udati za Hrvata, to je postalo opasno za život

  • Marija Magdalena 💓💓 14.07.2015.

    Policija odgovorna za zločin

  • SlađanTrajković 14.07.2015.

    Ovo već postaje znakovito, gdje god se pojavi Specijalna Policija uvjek ali baš uvjek suprotna strana izvrši ili pokuša izvršiti samoubojstvo. Nisam osoba koja zagovara teorije urote, svaki puta snajperi Specijalne Policije ubiju "kriminalca" i onda je on kao izvršio suicid.

Komentiraj...
Vidi sve komentare