Obavijesti

News

Komentari 256

Zatočio svoju suprugu u kući i ubio ju, a onda pokušao i sebe

Zatočio svoju suprugu u kući i ubio ju, a onda pokušao i sebe
13

Susjedi govore da su supružnici Damir i Snježana Matan bili mirni i pristojni ljudi, no imali su bračnih razmirica. Smatraju da je vjerojatni uzrok tragedije ljubomora

VIDEO

Prava drama odigravala se u ponedjeljak poslijepodne u karlovačkom naselju Drežnik. Nakon svađe supružnika, Damir Matan star 50-ak godina je svoju suprugu Snježanu prvo zatočio u kući i oko 17.20 sati je ubio. 

Na teren je pozvana specijalna policija koja je muškarca pozivala na suradnju, no on ju je odbijao i nakon više od sat, dva vremena pokušao je presuditi i sebi. Sa smrtonosnim ozljedama je prevezen u karlovačku Opću bolnicu gdje se liječnici bore za njegov život. 

Noć prije proveo u zatvoru

Susjedi govore da su supružnici bili mirni i pristojni ljudi, no imali su bračnih razmirica. Smatraju da je uzrok tragedije ljubomora. Zbog svađe supružnika policija je intervenirala i dan ranije kada su Damira priveli i zadržali u pritvoru iz kojeg je pušten tijekom ponedjeljka.     

- Oko 17 sati sam pred njihovom kućom čula galamu, vrisku, svađu. Dvije, tri žene su trčale prema supružnicima i vikale mu „Pusti je, pusti“ – govori susjeda.

Za to vrijeme muškarac je svoju suprugu vukao, te potom unio u kuću i ubio je. Iz kuće su odjeknula dva hica. Do njihove kuće je dojurio njihov rođak i susjed koji je pokušao primiriti situaciju i gotovo sam poginuo. 

- Moj kum Ivan Mateša, njihov prvi susjed i rođak je bio kod mene kada ga je pozvala supruga da hitno dođe kući. Odjurio je do kuće Matanovih pokušavajući primiriti situaciju i u tom trenu su se začuli hici. Pred njega je sav krvav izišao Damir s puškom u ruci i rekao mu „I tebe ću ubiti“, te pušku okrenuo prema njemu, ali metak nije htio opaliti. Na sreću, nekako je uspio pobjeći kući i spasio se, te pozvao policiju. – govori Jarnjević Mika. 

Na teren je stigla specijalna policija i pozivala muškarca koji se zatvorio u kuću na suradnju, no on je to odbijao i branio im da prilaze. Nakon sat, dva vremena muškarac je odlučio presudit i sebi i ispalio hitac. 

Supružnici imaju dvije odrasle kćeri. Očevid je još uvijek u tijeku. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 256
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...