To je to što me zanima!

Objavili podatke o komunikaciji nestalog leta MH370 i satelita

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Podaci bi trebali otkriti što je točno posada zrakoplova činila i zašto te koje su zaključke i na kojim temeljima donijeli stručnjaci kada su krenuli u potragu
Vidi originalni članak

Malezijske vlasti su u utorak objavile podatke o komunikaciji između nestalog zrakoplova na letu MH370 i satelita s kojima je Boeing 777 bio u vezi, piše CNN. Kompanija Inmarsat, koja upravlja satelitima, tjednima je tvrdila kako nema ovlasti objaviti podatke bez dopuštenja malezijskih vlasti. Objavljeni podaci prvo su predočeni obiteljima putnika i posade, a zatim dani na uvid i medijima. 

Kako piše Reuters, stručnjaci su te podatke iskoristili kako bi utvrdili kojim se pravcem zrakoplov kretao. Objavljen je dokument na 47 stranica, a tim međunarodnih stručnjaka je uz te podatke koristio i druge informacije poput radarskih podataka i performansi motora te zaključio da je zrakoplov završio u južnom Indijskom oceanu. Podaci bi trebali otkriti što je točno posada zrakoplova činila i zašto te koje su zaključke donijeli stručnjaci kada su krenuli u potragu. Ostaci zrakoplova još nisu pronađeni.

Dokument je objavljen pod pritiskom obitelji žrtava iz zrakoplova, ali i stručnjaka i medija koji su tražili objašnjenje zašto se za zrakoplovom intenzivno traga u južnom Indijskom oceanu.

Kompanija Inmarsat tvrdila je kako je sve podatke malezijskim vlastima dala još u početku istrage. Njihov potpredsjednik kazao je  početkom mjeseca da je kompanija podatke dala, ali da voditelji istrage odlučuju što će se objaviti.

Zrakoplov Malaysia Airlinesa s 239 putnika i članova posade nestao je 8. ožujka na letu iz Kuala Lumpura u Peking. 

Idi na 24sata

Komentari 82

  • jad i bijeda 27.05.2014.

    Žalosna je samo jedna činjenica,iako nije prvi put. Ako je stvar dublja nego što se misli i dotiče granice zavjere i isplaniranog čina zbog nečije koristi i interesa,onda nam čitavu sliku o počinjenju ovog slučaja daje na znanje-da su ljudski životi za nečije interese samo hrpa bezvrijednog mesa.

  • jad i bijeda 27.05.2014.

    Upsss! Vidim na forumu se još prepirete o avionu. Tjedan dana od pada sam rekao da je čitav slučaj sumnjiv i nikako nije regularan samoj prirodi avionskih nesreća! Ni jedan jedini element ovog slučaja nije prirodan tj- dovoljno normalan da bi se nazvao nesrećom. Ima mnogo faktora koji to dokazuju..a onaj prvi je- zašto bi ikakav komercijalni avion drastično promijenio putanju kursa prema zadanom kursu,a na odgovore zemaljske kontrole odgovarao pozitivno i zatim nestao sa svih zaslona radarskih kontrola!?

  • Resolution 27.05.2014.

    Ovaj slučaj podsjeća na pad zrakoplova Korean Airlinesa 1983. Letio je iz Anchoragea na Aljasci u Seoul. Izgleda da su mu znalci "preparirali" autopilot, pa je skrenuo s kursa i ušao u zračni prostor SSSR-a, te ga je raketom oborio sovjetski lovac. Jedan od putnika na tom letu bio je čelnik ultra-desničarske organizacije "John Birch Society", Larry Mc Donald koji je bio trn u oku nekim tadašnjim moćnicima. Podsjetimo da je i sin Johna Kennedya, mogući kandidat za predsjednika USA stradao u padu privatnog aviona. U bivšoj jugi, predsjednik SIV-a (vlade) Đemal Bijedić sa suradnicima, stradao je u udaru aviona u Avalu. Američki ministar Brown stradao je u udaru aviona u brdo kraj Dubrovačkog aerodroma jer je bio pogrešno navođen, a šef kontrole leta u Dubrovniku poslije toga nađen je ubijen... Izgleda da su avionske "nesreće" omiljeni način eliminacije "nepoćudnih" .....

Komentiraj...
Vidi sve komentare