To je to što me zanima!

Procurio popis niza objekata bitnih za američku sigurnost

State Department je 2009. godine zatražio od američkih veleposlanstava da im javi koje su sve građevine važne, a da bi napad na njih ugrozio sigurnost SAD-a
Vidi originalni članak

Wikileaks je objavio dugačku listu ključnih mjesta diljem svijeta koja SAD opisuje važnima za njihovu nacionalnu sigurnost. State Department je 2009. godine zatražio od američkih veleposlanstava da im javi koje su sve građevine u svijetu važne, a da bi napad na njih ozbiljno ugrozio američku sigurnost. Na popisu su i cjevovodi te industrijski pogoni. SAD je listu zatražio zbog terorističkih prijetnji, a to je jedan od najkontroverznijih dokumenata koji je procurio preko WikiLeaksa. 

Hillary Clinton: Saudijska Arabija je 'bankomat za teroriste'

U bilješci američke državne tajnice Hillary Clinton iz 2009. godine Saudijska Arabija i druge zemlje regije se opisuju kao 'bankomati za teroriste'. Bilješku je Clinton uputila američkim veleposlanstvima u Perzijskom zaljevu, objavio je WikiLeaks. Ukazuje na neuspjeh zemalja Zaljeva u blokiranju financiranja skupina kao što su Al Qa'ida i talibani. Ističe se kako je Saudijska Arabija najveći svjetski izvor financiranja za militantne skupine, ali je njihova vlada nesklona da zaustavi kolanje tog novca. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • p i j e v a c 07.12.2010.

    Šta se.u.Sami su instruirali muđajhedine kako da sruše nebodere.

  • user_58790 06.12.2010.

    Heroj današnjice.Svaka mu čast! Treba ga nagradit za hrabrost ,a ne osuđivat.

  • Nesnošljivi 06.12.2010.

    Ma nemam pojma tko je taj tip, i u redu ako baca "prljavi veš" američke i ostale svjetske diplomacije, mada se to moglo i pretpostaviti da rade svinjarije iza zatvorenih vrata a nama serviraju priopćenja i retoriku..ALI, što je ovom tipu u glavi obljavljivati lokacije bitne za nečiju sigurnost i opći mir i ljudske živote??!! Ne znam kome se sviđa američka diplomacija(i bili koje države) ali granice trebaju postojati.. A i sam možda ne vidi da će ući u inflaciju zagušujući informacijama.. Ma..

Komentiraj...
Vidi sve komentare