To je to što me zanima!

Predsjednica u Americi: Put je ukupno koštao 73.867,60 kuna

Ukupni troškovi radnog posjeta predsjednice SAD-u iznose 73.867,60 kuna. Uključuju troškove avionskih karata, smještaja, reprezentacije i dnevnica za predsjednicu, objavio je Ured
Vidi originalni članak

To pokazuje kako uvijek trošimo onoliko koliko zahtijeva situacija, komentirao je glasnogovornik Ureda predsjednice Luka Đurić.

Nakon gotovo mjesec dana natezanja i prozivanja da se podastru podaci i troškovi boravka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović SAD-u, iz Ureda su nam dostavili koliko su iznosili ukupni troškovi puta.

- Ukupni troškovi radnog posjeta predsjednice SAD-u iznose 73.867,60 kuna. Uključuju troškove avionskih karata, smještaja, reprezentacije i dnevnica za predsjednicu Republike Hrvatske i pročelnicu Kabineta predsjednice - kažu nam u Uredu. A prašina se podigla pred Novu godinu kad je predsjedničin ured šturo izvijestio kako će predsjednica službeno boraviti u SAD-u zajedno sa šeficom kabineta Natalijom Hmelinom. Napomenuli su tek da će tijekom boravka u Americi predsjednica imati sastanke s predstavnicima političkog i društvenog života i nevladina sektora te da je išla komercijalnim letom. Koji dan kasnije protiv nje su Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa podnesene tri prijave. Povjerenstvo je potom od Ureda predsjednice zatražilo dokumentaciju koja može potkrijepiti gdje je bila, s kim se i zbog čega sastala te koliko iznose troškovi sedmodnevnog boravka u SAD-u.

Iako do dana današnjeg nije otkrila s kim se sastala tijekom radnog posjeta Americi, neki susreti osvanuli su na Twitteru, poput onog s američkim senatorom Marcom Rubiom, te Damonom M. Wilsonom iz Atlantskog vijeća.     

Idi na 24sata

Komentari 322

  • _Loka_ 31.01.2017.

    Zasto dnevnice ako je isla privatno??..Moguce da je to trosak po osobi ,a islo ih he desetak..Gdje je tu jos klopa i najam skupih automobila?Pokriva njene mulj aze hadeze,Zna se kako to kod njih ide.Ona umislila da je vazna za hrvatsko-americke odnose,a nije uspjela otic dalje od ograde Bijele kuce da nagovori Trumpa da je pozove na inauguraciju pa je jadna morala gledat tv prijenos :))

  • baal77 29.01.2017.

    Ma samo da je k njoj stavit i ostalim politicarima

  • mihaella 29.01.2017.

    Koga vi muljate??? deset dana u Americi, avion, smještaj, klopa, ...pratnja, zar su oni postili tamo, dnevnice,...obleka (čipkasta crvena haljina, na službenom razgovoru Fuj!), smucanje po dučanima, ... Osim toga, koga više briga za KGK. Do kraja se razotkrila. Uskoro će u Afganistan, ako joj Trump dozvoli. Naći će neku mlađu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare