To je to što me zanima!

Objavljen video spektakularne pljačke 'teške' milijardu eura

Najmanje tri seta nakita ukradena su iz povijesnog muzeja, lopovi su izrezali rešetke i razbili prozore. Za krađu im je bilo potrebno manje od pet minuta...
Vidi originalni članak

Iz jednog od najpoznatijih i najčuvanijih europskih muzeja u Njemačkoj jutros je ukraden nakit čija se vrijednost procjenjuje na milijardu eura.  Iz povijesnog muzeja "Zeleni trezor" (Grünes Gewölbe) u Dresdenu, golemo bogatstvo ukradeno je unutar pet minuta.

Napadači su navodno ušli u zgradu muzeja kroz prozor, izrezali su rešetke i razbili staklo te krenuli ravno prema vitrini koju su također razbili kako bi došli do nakita. U roku od par minuta napustili su zgradu i nestali, prenosi Dnevnik.hr.

POGLEDAJTE VIDEO: 

U muzeju su ukradena najmanje tri seta nakita s početka 18. stoljeća, a pripadao je Augustu Drugom Jakom, izbornom knezu Saske koji je postao kralj Poljske. Cijela kolekcija nakita sadrži više od tisuće predmet od zlata, dragog kamenja i drugih materijala. 

Direktorica muzeja izjavila je kako materijalna vrijednost i nije toliko velika koliki je značaj same kolekcije. 

Predmeti se neće moći prodati na crnom tržištu pa stručnjaci strahuju od lomljenja i taljenja. Trenutno se traga za dva lopova, ali nije isključeno da ih je bilo i više. Tijekom krađe cijela ulica bila je u mraku. Istražiteljima je sumnjiv i požar nedaleko od muzeja.

Za vrijeme krađe na svu sreću u muzeju nije bilo najpoznatijeg predmeta iz neprocjenjive kolekcije. Riječ je o Zelenom dijamantu od 41-og karata koji se trenutno nalazi na posudbi u njujorškom muzeju Metropolitan. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • misko2k 26.11.2019.

    majke ti danas ima seljak bolje osiguranu štalu nego oni takav muzej, mislim da će nečije glave sad past zbog ovog događaja. A kamera je isto savršenstvo tehnologije, niti noćni režim rada niti osjetljivost na pokrete, što je u današnje doba standard

  • Balotelli_ 26.11.2019.

    Sve je to odlično organizirano, prvo su lopovi zapalili trafostanicu nedaleko od muzeja i tako ugasili struju u cijelom naselju. Dok su vatrogasci i policija to sanirali, oni su u miru opljačkali muzej. Nakon toga su u podzemnoj garaži i još jedan auto zapalili i nakon toga im se gubi svaki trag. Njemačke vlasti tvrde da su ovo bili i vise nego profesionalci. Zivila Njemačka 😂

  • slavonac12345 26.11.2019.

    Nema ko drugi nego Balkanci

Komentiraj...
Vidi sve komentare