To je to što me zanima!

Žestoki sudar na moru: Ovo su brodice koje su se zabile jedna u drugu između Hvara i Brača

Nesreća se dogodila u srijedu u 22.30 u kanalu između Hvara i Brača od punta Ražnja prema Pelegrinu. Ozlijeđeno je devet ljudi, od toga jedan teže
Vidi originalni članak

Objavljene su fotografije havarije u tjesnacu Splitska vrata u Hvarskom kanalu, kada su se sudarili gliser i gumenjak.

Nesreća se dogodila u srijedu u 22.30 u kanalu između Hvara i Brača od punta Ražnja prema Pelegrinu. Ozlijeđeno je devet ljudi, od toga jedan teže, a na oba plovila je bilo ukupno 15 putnika.

Uglavnom se radi o švicarskim državljanima.

O pomorskoj nesreći izvijestilo je i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Naveli su kako je poziv zaprimljen u 22.23 sati te da je skiper prijavio 12 putnika i 2 člana posade na svojoj brodici te više ozlijeđenih među putnicima, dok se na drugoj brodici nalazilo dvoje ljudi.

Provjerom oznaka plovila ustanovljeno je da se radi o sudaru gumenjaka za prijevoz putnika duljine 10 metara i brodice za osobne potrebe duljine 13 metara.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • TataMata_1 08.07.2021.

    A gdje je Horvatinčić??? Nema prijelomne vijesti...pa pitam.

  • ptica neznalica 08.07.2021.

    Vozači brodica i brodova misle da se sudar na moru gotovo i ne može dogoditi, pa su previše neoprezni. Prije dva tjedna gledam dva pametnjakovića s gliserima dužine možda 8 metara, kako punim gasom voze kroz kanal koji na mjestima nije širi od 500 metara. Oba vozača zabavljaju se i dok voze piju, pro tome samo povremeno gledajući u pravcu u kojem voze. E kad se nađe još takvih nekoliko tragedija je vrlo blizu.

  • veselasigurno 08.07.2021.

    Pa kaj Horvatinčić jos nije u zatvoru ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare