To je to što me zanima!

Oblak prolazi: Ponovno su otvorili zračnu luku Zagreb

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zračne luke u Zadru, Splitu i Dubrovniku otvorili su u nedjelju ujutro, izvijestila je Hrvatska kontrola zračne plovidbe. Aerodrom u Osijeku je zatvoren
Vidi originalni članak

Hrvatska kontrola zračne plovidbe je izvijestila kako su u nedjelju od 9.30 sati otvorene zračne luke Zadar, Split i Dubrovnik, koje su zatvorili u subotu navečer u 22.30 sati. Oblak vulkanskog pepela spustio se tijekom noći do južnih granica Hrvatske, no kontrola zračne plovidbe je nakon procjene situacije u nedjelju ujutro odlučila otvoriti zračni prostor iznad srednjeg i južnog Jadrana. U 15 sati otvorena je i zračna luka Pleso. Jedini zatvoreni aerodrom je onaj u Osijeku.

NE IZLAZITE IZ KUĆE, AKO NE MORATE

Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama u subotu navečer je upozorio građane s kroničnim bolestima dišnih puteva da ne izlaze iz domova, ukoliko ne moraju, do prolaska oblaka s vulkanskom prašinom. Naveli su kako najnoviji nalazi Svjetske zdravstvene organizacije pokazuju da vulkanska prašina može uzrokovati probleme ljudima koji imaju bolesti dišnih puteva.

NAPRAVILI POKUSNE VOŽNJE ZRAKOPLOVIMA
Nizozemska i Njemačka su u subotu napravile test vožnje zrakoplovima kako bi provjerili mogu li avioni voziti. Pokusne vožnje su obavili bez putnika, a letovi su prošli bez problema. Najavili su kako će u nedjelju još nekoliko puta poletjeti kako bi se uvjerili da nema problema zbog vulkanske prašine. Vulkanska prašina može zbog sitnih čestica oštetiti glavne motore na zrakoplovu te su zbog toga sve europske aviokompanije otkazale svoje letove.

OTKAZANA ČETVRTINA LETOVA
Agencije za sigurnost zračnog prometa ističu da je danas nad Europom bilo 5000 letova, umjesto uobičajenih 22.000. Na jugu Europe nešto je povoljnije pa su španjolske zračne luke otvorene, na jugu Italije također te u Grčkoj i Turskoj. No, diljem kontinenta otkazane su gotovo tri četvrtine letova. U nedjelju ujutro i Bugarska je zatvorila svoj zračni prostor.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • fontanikus 18.04.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • Maya25_1 18.04.2010.

    Ahhhhhhhh,ovaj fucking oblak je stvarno tvrdoglav,buuuuu propao mi let za London sutra :(:(:(:(:(:(

  • glupavi 18.04.2010.

    OBLAK?????????????????????????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare