To je to što me zanima!

Obljetnica ustanka: Puštali i partizanske i ustaške pjesme

U malom ličkom mjestu Srb obilježeno je 73 godine od partizanskog ustanka. Obilježavanje je predvodio predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac
Vidi originalni članak

Policijske kontrolne točke. S jedne strane partizanske pjesme, a s druge prosvjedi uz ustašku budnicu.

Tako je prošlo obilježavanje partizanskog ustanka prije 73 godine u malom ličkom mjestu Srb. Obilježavanje ustanka je predvodio predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik Milorad Pupovac, a među govornicima je bio i bivši predsjednik Stjepan Mesić

- Ovdje slavimo početak otpora fašizmu koji su predvodili Srbi, Hrvati i komunisti - rekao je Pupovac. Mesić je napao i Crkvu rekavši zašto uzimaju novce od vlasti koju ne smatraju narodnom. Prosvjedovali su oni koji smatraju da je ustanak bio prosrpski, a ne antifašistički. 

Idi na 24sata

Komentari 644

  • mstengl9 31.07.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Frenki62 30.07.2014.

    Kada vidim Mesića onda osjetim sram što sam Hrvat

  • Borko Maestro Borkic 30.07.2014.

    Zašto ova narodna milicija ne pritvori ove provokatore sa zvijezdom kao što to rade u Čavoglavama gdje se snima hoće li koji pijani Hrvat zapjevat Ustašku pjesmu !? Koliko mi je poznato kazneno djelo je veličanje Komunističkog kao i Ustaškog totalitarizma . Jedina razlika između ova dva totalitarizma je ta što je ovaj Komunistički progutao puno više Hrvata od ovog prvog i to je prava istina .

Komentiraj...
Vidi sve komentare