To je to što me zanima!

Obračun u Novigradu: Pijan je ubio prijatelja s kojim je radio

Pomahnitali Ante Memić (23) iz okolice Bjelovara u srijedu je nakon žučne svađe nožem ubio Marija Šarčevića (27) iz Požege koji je u Novigradu sezonski radio
Vidi originalni članak

Uzrok krvavog obračuna u kojem je mladić kuhinjskim nožem izbo kolegu još se utvrđuje no neslužbeno doznajemo da razlog sukoba nije utvrđen jer ga zapravo i nema.

Pomahnitali i pijani Ante Memić (23) iz okolice Bjelovara u srijedu u svitanje je nakon žučne bezrazložne svađe nožem ubio Marija Šarčevića (27) iz Požege koji je u Novigradu sezonski radio kao konobar. 

Nasrnuo na prijatelje

Mariju nije bilo spasa. Iskrvario je u blizini podstanarskog stana u novigradskoj ulici Murve na rukama liječnika Hitne pomoći koji su ga pokušali spasiti. Kobni su bili mahniti ubodi kuhinjskim nožem u prsište. Ubojica je u krvavoj tučnjavi s nožem po ruci porezao i Ivana Ferenčića (20) iz Koprivnice, koji se zajedno s njima vraćao iz jednog novigradskog kluba i lakše ga ozlijedio. 

Šokira informacija da je razjareni Memić, svađajući se s Marijom i Ivanom, njih ostavio na ulici, otrčao u stan u blizini te se trčeći vratio s kuhinjskim nožem u ruci nasrnuvši na dvojicu dojučerašnjih prijatelja.

Mještani su šokirani zločinom koji se s novim detaljima prepričava na svakom koraku. Neki od njih su svjedočili zvukovima sukoba koji su dopirali s ulice.

Imao dva promila alkohola

Nataša Vitasović, ne iznoseći detalje istrage, kaže kako je ubojica bio u alkoholiziranom stanju, ne otkrivajući koncentraciju jer su mu izuzeti krv i urin radi analize koja će biti korištena u sudskom postupku. Neslužbeno doznajemo da su ubojici izmjerili nešto manje od dva promila alkohola u krvi. Što je bio okidač koji je Memića nagnao na brutalno ubojstvo - bijes, alkohol ili još nešto treće, sigurno će u sudskom postupku za ubojstvo morati odgonetnuti i psihoanalitičari izrađujući psihoprofil ubojice. Ubijeni Mario i ozlijeđeni Ivan zaposlenici su Lagune Novigrad, dok je ubojica u istoj tvrtki radio samo lani, i to tek nešto više od mjesec dana.

>>> Više detalja o ovom slučaju pročitajte u tiskanom izdanju 24sata u petak

Idi na 24sata

Komentari 180

  • silverko1 02.08.2015.

    Ja sam sa antom išao cijelu osnovnu školu išli smo u isti razred sjedili smo skupa u klupi kasnije smo skupa dijelili svlačionicu tj igrali u istom klubu ja sam igrao lijevog veznog a on lijevog bočnog uvijek li je na utakmici čuvao leđa kasnije smo išli skupa na tečaj za nogometnog suca i skupa smo sudili nekoliko utakmica izlazili smo van skupa svaki dan pili kave zajedno i nikada ama baš nikada nisam naletio na neko sra... sa njim i zato ne vjerujem da bi ubio nekoga samo tako pa poznajem ga dobrih 18 godina minimum nego ga je morao stvarno jako isprovocirati da mu dođe da nekoga ubije čitam komentare i stvarno 90 posto komentara je jadno pa čovjeka niti ne poznajete i već bi ga svi pribili na križ ante je stvarno dobar dečko samo mu se dosta loših stvari u životu dogodilo ali ne vjerujem da bi samo tako nekog hladnokrvno ubio

  • DemokratHr 02.08.2015.

    Kako će da ga k@ r@ju u pržunu

  • komentator zgb 02.08.2015.

    Zatvaraj to

Komentiraj...
Vidi sve komentare