To je to što me zanima!

Obustavili istragu protiv Ivana Škaričića zbog smrti 18 štićenika u domu za starije u Splitu

Za donošenje državnoodvjetničke odluke u ovom predmetu presudno je bilo sudsko medicinsko vještačenje Medicinskog fakulteta u Splitu
Vidi originalni članak

Protiv HDZ-ovog ravnatelja Doma za starije i nemoćne u Splitu Ivana Škaričića neće biti kazneni postupak jer je općinsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o obustavi istrage koja je otvorena prije nešto više od 15 mjeseci, piše Dalmatinski portal.

Korona je stigla u Dom, a za propuste su bili osumnjičeni glavna medicinska sestra Zdravka Đapić-Kolak te obiteljska liječnica Belita Šurjak, koja je liječila korisnike Doma. 

Tereti ih se da je zbog njihovih propusta u vrijeme pandemije korone  virus penetrirao u ustanovu.

Podsjetimo, tada je zbog komplikacija preminulo 18 korisnika, a zaraženo je bilo 15 djelatnika i 59 korisnika. 

Za donošenje državnoodvjetničke odluke u ovom predmetu presudno je bilo sudsko medicinsko vještačenje Medicinskog fakulteta u Splitu. Obavljeno je prije odluke o istrazi, a u istrazi je napravljena dopuna. 

- Saslušan je i veliki broj svjedoka i utvrđeno je kako u Domu nije bilo propusta oko organizacije - kazao nam je odvjetnik Vinko Ljubičić, branitelj Ivana Škaričića.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • lolita 29 27.01.2024.

    hdz ovi uhljebi nikada nisu krivi!

  • i.hun 27.01.2024.

    Pa naravno da nije ravnatelj kriv. Uvijek su krivi NPD (niže pozicionirani djelatnici) Dobro da nisu okrivili čistačicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare