To je to što me zanima!

Oca kremirao prije 5 god., pa ga vidio živog na TV-u

Budući da je tijelo bilo u raspadajućem stanju, sin John Renehan (42) odbio je identifikaciju oca te su muškarca kremirali kao Johna Delaneya (71)
Vidi originalni članak

Sasvim slučajno Britanac John Renehan (42) iz Manchestera je na TV-u naletio na emisiju o ljudima koji su izgubili pamćenje i završili u prihvatilištu. Čovjek kojeg je vidio na televiziji učinio se poznatim. Odmah je pomislio kako je jedan od njih njegov otac, kojeg je kremirao prije pet godina.
- Sjedio sam u šoku. Bio sam siguran da je to moj otac. Budući da smo fizički vrlo slični, osjećao sam se kao da gledam u zrcalo - rekao je John. Kontaktirao je policiju, a DNK analiza pokazala je da je čovjek kojeg je vidio na televiziji zaista njegov otac John Delaney (71). Starca su posljednji put vidjeli 2000. godine, u hostelu u Manchesteru. Njegova obitelj prijavila je nestanak, no istraga nije davala rezultate. Tri godine poslije, našli su tijelo muškarca u sličnoj odjeći te ga, bez DNK analize, identificirali kao Delaneya. Budući da je tijelo bilo u raspadajućem stanju, John Renehan odbio je identifikaciju te su muškarca kremirali i sahranili. No pravog Johna su našli kako luta ulicama Oldhama u svibnju 2000. godine te ga prevezli u bolnicu gdje mu je dijagnosticirana amnezija. Zbog rane koju je imao na glavi, pretpostavili su da je zadobio udarac zbog kojeg nije znao kako se zove i od kuda dolazi. Idućih osam godina proveo je u prihvatilištu gdje su ga nazvali David Harrison.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • LEILA 05.09.2008.

    drago mi je da ga je ipak nasao,i da se sad moze brinuti o njemu

  • selen 05.09.2008.

    Moj je otac ovako nestao u ratu. Nakon 7 godina zakonski je proglašen mrtvim. Sve bih dala da ga ugledam živog na tv-u, makar me se ne sjećao.

  • Inkoba 05.09.2008.

    fino

Komentiraj...
Vidi sve komentare