To je to što me zanima!

Očajna majka: Žele mi oduzeti moju djecu, ne dam ih nikome!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
DRAMA U ĐURĐEVCU: 'Petero mojih žele udomiti u obitelj koja će na njima mjesečno zaraditi 12.000 kn!', tvrdi samohrana i nezaposlena majka Jadranka Toth
Vidi originalni članak

Samohrana i nezaposlena Jadranka Toth (45) iz Đurđevca i petero njezine malodobne djece, s ponedjeljka na utorak nisu mirno spavali jer je koprivnički Općinski sud izdao ovrhu kojom njezina djeca moraju u udomiteljsku obitelj u Đurđevcu i to prema rješenju Centra za socijalnu skrb iz Đurđevca.

- Istina je da smo siromašni, ali smo nedavno uz pomoć ljudi namjestili stan te djeca sad imaju sve za normalan život. No Centar za socijalnu skrb ne odustaje i tražio je da u ponedjeljak dobrovoljno predam djecu. Nisam to učinila.

Rekla sam da dođu sami i donesu svu obuću i odjeću, jer ono što sam im ja kupila ne nose sa sobom – rekla je potresena majka, dok su se četiri djevojčice te sin tiskali oko nje kao pilići oko kvočke. I mališani, stari između sedam i 13 godina, sa strahom čekaju što će se dogoditi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

>>> Više čitajte u srijedu u tiskanom izdanju 24sata...

Idi na 24sata

Komentari 228

  • JosipBabic_1_1 04.10.2015.

    centar za socijalnu skrb iz Osijeka je optužio covijek da je pokrao državu za 2.051.61kn te ga osudio putem državnog odvjetništva kako bi uz prijetnju ovrhom i zatvorom u trajanju od 7 mjeseci pokupili pare od covijeka kojeg su sa 4 slomljena kralješka epilepsijom i slijepim okom proglasili radno sposobnim.isti centar za socijalnu skrb kao u ministarstvo socijalne politike mladih šalju socijalne radnike koji upadaju bez službenih iskaznica u privatnu kuću uzimaju izjavu bez potpisa okrivljenika te istu odnose državnom odvjetništvu koje proglašava covijeka krivim. sudsko vjece u kolovozu ove godine odbija svaku tužbu protiv njega jer su dokazi protuzakonito prikupljeni. sada kada covijeku duguju 9200 kuna za zadnjih deset mjeseci ministarstvo ne poznaje istog i prvi put čuju za njega. kako onda je isti 10 godina primao pomoć za uzdržavanje. napominjem kako su svih ovih 10 mjeseci ostavili bebu od 7mj da gladuje . jadno zar ne??

  • KatarinaPiskor 16.09.2015.

    Žalosno da 1 socijalni centar za skrb tako radi; ako majka ne zlostavlja i ne matletira djecu i brine se najviše što može zašto da joj se djeca oduzimaju? Na samoj slici je vidljivo da se djeca ne dadu od nje! Kako Vas nije sramota gospodo iz centra za skrb?

  • nikolina111 16.09.2015.

    1. Roditeljima se ne oduzima pravo na život s djecom zbog siromaštva. 2. Kada se ulazi u dugotrajan i ozbiljan proces oduzimanja toga prava, to obično znači da prethodne, "lakše" mjere obiteljsko-pravne zaštite djece nisu urodile plodom. 3. ova majka sigurno ima nekoliko novčanih davanja od zajamčene minimalne naknade za sebe i svu djecu, do dječjih doplata, preko jednokratnih pomoći za odjeću, obuću, knjige, ogrjev, režije i sl. 4. ako joj otac/očevi djece ne plaćaju dodijeljenu alimentaciju, CZSS preuzima isplatu istih na sebe, a onda država ulazi u sudski postupak protiv neplatitelja i utužuje iznos. 5. kao socijalna radnica, odgovorno tvrdim da ovako ozbiljan prijedlog kao što je oduzimanje roditelju prava na život s djecom nitko ne donosi OLAKO i da za to postoje, sigurna sam, jako ozbiljni razlozi, jednako kao što znam da su i majka i sva djeca prošli opsežno psihološko procjenjivanje i da je zaključeno da je ovo u najboljem interesu DJECE. CZSS zbog obveze čuvanja poslovne tajne ne smije iznositi podatke o obitelji, no da smije sigurno bi vam njihova odluka bila jasnija. 6. isto tako, kada se djeca izdvoje, majka gubi pravo na sva novčana davanja koja je dobivala na račun njih. 7. Svi roditelji koji ovdje komentiraju kako je grozno kada ti netko oduzme djecu, da ne mogu zamisliti kako je to, da bi poludjeli - vjerojatno su u posve drugoj kategoriji "roditeljstva" te su u stanju sasvim normalno skrbiti o svojoj djeci. Nažalost, nije svaki roditelj najbolji izbor za svoju djecu i nije djeci uvijek bolje s roditeljima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare