To je to što me zanima!

Očajni migranti pokušali su se objesiti u parku u centru Atene

U Grčkoj je oko 20.000 migranata koji ne mogu dalje. 'Nećemo dozvoliti da Europa pretvori Grčku u skladište duša', najavio je grčki premijer Alexis Tsipras.
Vidi originalni članak

Grčka je upozorila da neće dozvoliti da ostatak Europe njihovu zemlju pretvori 'u skladište duša' nakon što su deseci tisuća migranata ostali zarobljeni u Grčkoj.

Sa zatvaranjem makedonskih granica, frustracije kod migranata postaju sve veće, a dvojica očajnih muškaraca pokušala su se u srijedu u parku u centru Atene objesiti na jednom stablu. Jedan od njih, Pakistanac, onesvijestio se i prebačen je u bolnicu, piše Daily Mail.

U Grčkoj se trenutno nalazi oko 20.000 migranata, jer Makedonija pušta samo one koji dolaze iz Sirije i Iraka. Budući da su puni svi smještajni kapaciteti za migrante, grčke vlasti počele su koristiti stadione za privremeni smještaj. 

Povjerenik za migracije Dimitris Avramopoulos kazao je kako bi se sustav migracije Europske unije mogao “potpuno raspasti” ako se ne obuzda broj ljudi koji dolaze u Europu.

- U sljedećih 10 dana trebamo konkretne i jasne rezultate na terenu. U suprotnom postoji opasnost da se cijeli sustav u potpunosti raspadne - kazao je Avramopoulos na sastanku u Bruxellesu.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • Prepelita 28.02.2016.

    Šteta što nisu uspjeli, treba im osigurati čvršću užad!

  • walterzenga 27.02.2016.

    patetična ucjena ovih oportunista koji misle da su pretplaćeni na životni standard kakav imaju uređene i civilizirane države. on je ljudsko biće pa prema tome ima "temeljno ljudsko pravo" parazitirati na uspješnim društvima drugih naroda. ili će kmečati. youtube je pun snimki gdje paraziti simuliraju napade na njih, bacaju se po podu, u ime efektne snimke bacaju vlastitu djecu da ih ozlijede, tako i ovaj "pokušaj vješanja" je predstava iz istog cirkusa.

  • kesha 26.02.2016.

    Eto što se dešava kada se od početka nije profiliralo migrante. Kako su Pakistanci uopće stigli do Grčke? Sada neka i budu njihova briga. Umjesto da prihvaćaju sirote Sirijce iz ratne zone,prvenstveno žene,djecu i starčad,oni samo prihvaćaju sve i sva ne bi li poput Turske ucjenjivali EU.

Komentiraj...
Vidi sve komentare