To je to što me zanima!

Očajni nećak pokojnice moli: Lopovi, vratite bistu moje tete

Sa šibenskoga groblja nestala je bista vrijedna 38.000 kn. Očajni nećak pokojnice strahuje da će ukrasti i drugu. Preklinje lopove da vrate bistu i drugu ne diraju
Vidi originalni članak

S groblja na tvrđavi Sv. Ane u Šibeniku lopovi su ukrali 20-ak kilograma tešku brončanu bistu Danice Milović, trgovkinje koja je umrla 1974. Bista njezina supruga, uglednog člana Šibenske narodne glazbe koji je umro 1956., zasad je netaknuta. Nećak pokojnika Ivica Grgas Tucilo krađu je prijavio policiji i moli lopove da mu vrate bistu pokojne tete. Također, preklinje ih da ne diraju tetkovu jer krađom nanose golemu bol i štetu obitelji.

- Teta je uredila grobnicu i postavila biste još 1961. Obilazim je tri puta u godini, za njen rođendan, godišnjicu smrti i Dan mrtvih. Sve je bilo u redu do posljednjeg blagdana. Vrijednost ukradene biste je oko 38.000 kuna, a lopovi za nju mogu dobiti samo oko 400 kuna. Ako bista tete Danice završi istopljena, šteta će za obitelj biti neprocjenjiva i nenadoknadiva.

- Po tome što odsječeno mjesto još nije uhvatilo patinu, zaključujem da je ukradena nedavno i možda još nije rastopljena. Zato molim kradljivce da je vrate, a ja sam im spreman nadoknaditi iznos koji bi dobili za broncu - kaže neutješni nećak Ivica.    

Idi na 24sata

Komentari 12

  • ŽirafaBarlica 10.11.2011.

    I opet " Dan mrtvih " u našim novinama... Da onaj tko je napisao ovaj članak vjeruje u život, ne bi nikad ovako nešto napisao.

  • brko1 10.11.2011.

    Bronca ima dobru cijenu...

  • moscow watchdog 10.11.2011.

    Možda su se teta i tetak rastali kao Toni i Nobilica pa je teta otišla na neki drugi grob? A tetka može zavezat oko vrata lancem da ne ode tražit tetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare