To je to što me zanima!

Očajnički vapaj liječnika koji Beroš ni Plenković ne žele čuti

Kako je moguće da jedan, primjerice, liječnik obiteljske medicine u samo jednom danu primi i do 100 pacijenata, odnosno s nekima rješava stvari putem mailova, telefona, a većina mu dođe u ordinaciju? Kako je moguće da taj isti liječnik zaista detaljno pregleda pacijenta i pruži mu odgovarajuću zdravstvenu skrb? Greške su pritom neminovne.
Vidi originalni članak

Neki liječnici obiteljske medicine iz Osječko-baranjske županije s kojima sam razgovarao rekli su mi da im administratori nisu potrebni i da nisu administrativno opterećeni, no mi ćemo razmisliti o administrativnom rasterećenju liječnika, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije dan prije liječničkog prosvjeda, kad je predstavio pilot projekt sistematskih pregleda.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • 19.03.2023.

    Prije su barem davali obećanja, doduše lažna ali sada ne žele niti poslušati nikoga. Jer nisu sposobni riješiti ništa i ono još gore, niti ih zanimaju problemi ovakvog sustava.

  • %Šveđanin% 19.03.2023.

    Vrijeme je da i vi napustite Hrvatsku, i to upravo zbog većih plaća, boljih uvjeta rada, manje stresa. Ne brinite se da vas nitko neće moći zamjeniti. Upravo će vas zamjeniti doktori iz Indije, Nepala, Sirije, Afganistana, Somalije. A hrvatski narod neće imati više potrebe za kukanjem da doktora i ostalog medicinskog osoblja fali. Uz sve to država će opet dobro proći, jer će dobiti jeftinu radnu snagu i neće te strance plaćati puno. Pa tako je unutar cijele Europe, doktora ima svih vrsta nacionalnosti i sve funkcionira perfektno. Pa zašto to nebi funkcioniralo i u Hrvatskoj?

Komentiraj...
Vidi sve komentare