To je to što me zanima!

Očekuje nas ekstremni travanj, temperature već kao u srpnju

U utorak i srijedu nastavit će se sunčano vrijeme, a u četvrtak već možemo očekivati kišu i pad temperature za nekoliko stupnjeva. U petak ponovno suho vrijeme
Vidi originalni članak

Na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Ujutro ponegdje moguća kratkotrajna magla. Vjetar slab, u Slavoniji i Baranji umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro uz obalu slaba do umjerena bura, danju na sjevernom dijelu do umjeren jugozapadnjak, u Dalmaciji umjeren, prema otvorenom i jak sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 21 Celzijev stupanj, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 11. travnja.

U utorak i srijedu nastavit će se sunčano vrijeme, a u četvrtak već možemo očekivati kišu i pad temperature za nekoliko stupnjeva. U petak ponovno suho vrijeme s mjestimičnom naoblakom, a vikend će ponovno biti popraćen kišom, ali maksimalne temperature se ne bi trebale spuštati ispod 17 stupnjeva. 

Klimatološki gledano ovogodišnji travanj mogao bi biti jedan od najtoplijih od početka meteoroloških mjerenja, naročito u kopnenom dijelu Hrvatske. Proljetne brze promjene vremena kao što je današnja jedva uspiju nakratko sniziti temperature zraka na prosječne vrijednosti, što je ekstrem sam po sebi, javlja Istramet.

Prema analizama DHMZ-a, primjerice u Bjelovaru temperature zraka ovog travnja već su dostigle prosječne srpanjske vrijednosti, što je iznimno veliki ekstrem. 


 

Idi na 24sata

Komentari 75

  • Igor Petak 11.04.2016.

    Ma o čemu vi trabunjate u srpnju temperatura rijetko pada ispod 30 a slijedeći tjedan ce jedva prijeći 20. Pisete takve gluposti koje nemaju veze s vremenom ali ni s zdravom pameti.

  • istra72 11.04.2016.

    nis posebno...kod nas u istri sve normalno

  • Mira&Mira 11.04.2016.

    ništa nenormalno niti extremno za ovo doba godine, ovakvih "odstupanja" je bilo i bit će...

Komentiraj...
Vidi sve komentare